avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sarbatori legale la ture 12/24 si 12/48
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sarbatori legale la ture 12/24 si 12/48

Buna dimineata!

Am urmatoarea situatie si va rog sa ma ajutati: salariati care lucreaza in ture 12/24 si 12/48, pe 1 si 2 dec firma nu lucreaza

1. salariat care lucreaza, ca asa ii pica tura, pe 29-30 nov si apoi este liber sau de drept pe 1-2 dec dupa tura lucrata. Pentru data de 30 nov trebuie sa-i mai dau liber intr-o alta zi? iar pentru data de 1 dec trebuie sa-i platesc daca este sarbatoare legala, chiar daca nu lucreaza si pica si liberul lui de drept?

2. salariat care lucreaza pe 27-28 nov, iar pe 29-30 nov pica liberul sau de drept. Pentru 30 nov trebuie platit? apoi 1-2 dec unitatea fiind inchisa, trebuie sa-l platesc pt 1 dec?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:33, 8 Decembrie 2016
Pentru munca desfasurata in zilele de sarbatoare legala, salariatul beneficiaza:
- compensarea cu timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile. In ziua respectiva in care i se va compensa ziua de munca dintr-o zi de sarbatoare legala, nu i se va acorda salariul.


sau

- in cazul in care, din motive justificate, nu se acorda zile libere, salariatii beneficiaza, pentru munca prestata in zilele de sarbatoare legala, de un spor la salariul de baza ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de baza corespunzator muncii prestate in programul normal de lucru.

Pentru ziua lucrata intr-o zi de sarbatoare legala se va primi banii pe ziua lucrata ca o zi normala, desi in practica unii angajatori acorda si sporul de 100%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata salariu Manuela Radu Manuela Radu Cum trebuie platit un angajat care lucreaza in ture, iar tura acestuia pica intr o zi libera prin constitutie (ex; 24.01.2017) (vezi toată discuția)
Nedumerire Dandiaconescu Dandiaconescu Buna ziua, am si eu o intrebare daca se poate sa ma ajutati si pe mine, 30 noiembrie si 1 decembrie sunt zile libere date de stat, eu lucrez in 4 schimburi ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, zilele de sarbatoare legala se platesc compensator ... zsu62 zsu62 Buna ziua, zilele de sarbatoare legala se platesc compensator sau se acorda zi libera compensatoare doar daca sunt in cursul saptamanii?daca pica sambata sau ... (vezi toată discuția)