avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Decontare partiala factura
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Decontare partiala factura

1) Am un service auto si facturez pentru persoane fizice(4250+20%TVA=5.100 lei) reparatii urmand ca factura sa o incasez prin banca de la asigurator.Problema este ca asiguratorul a platit 3.800 lei, nu a acceptat sa plateasca intreaga factura,ramanand cu clientul respectiv neincasat in suma de 1.300 lei.
Va rog sa imi spuneti cum procedez in aceasta situatie? Clientul(persoana fizica) nu doreste sa achite diferenta.Pot sa stornez diferenta cu o alta factura?

2) aceeasi intrebare pentru factura emisa pentru persoana juridica,urmand sa incasez de la asigurator:6301+1260 TVA=7.561 lei .Am incasat 6.863 lei in banca. Cum sting din contabilitate clientul(persoana juridica) neincasat daca nici societatea careia i-am facut reparatia nu vrea sa achite diferenta?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri !

Alte discuții în legătură

Stornare factura firma in insolventa alinaprisecaru alinaprisecaru Buna ziua, Firma la care lucrez in urma cu doi ani, a incheiat un antecontract de vanzare cumparare pentru un imobil. Din acest contract s-a achitat numai ... (vezi toată discuția)
Facturi achitate partial IOANA LUCA IOANA LUCA Buna ziua, Daca o societate de asigurari nu achita toata suma din devizul auto, emis de un service auto si suma respectiva este facturata, ce vom face cu ... (vezi toată discuția)
Casa de marcat, nelamurire alina240 alina240 Buna ziua. Am o firma cu obiect de activitate prestari servicii, serviciile sunt prestate si catre persoane juridice si catre persoane fizice. Desigur detin ... (vezi toată discuția)