avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general FACTURI ACHITATE PARTIAL
Discuție deschisă în Contabilitate în general

FACTURI ACHITATE PARTIAL

Buna ziua,

Daca o societate de asigurari nu achita toata suma din devizul auto, emis de un service auto si suma respectiva este facturata, ce vom face cu suma ramasa neicasata?
Se poate face o factura de storno pe valoarea ramasa? sau platim tva ....

Multumesc.

O zi buna.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 12:06, 20 Martie 2010
Tu esti service-ul ? Se poate face storno, dar atunci clientul pentru care s-a efectuat reparatia nu o sa mai plateasca sau ramane asa cum este si platesti TVA-ul aferent.
Diferenta neachitata de societatea de asigurare va fi incasata de la proprietarul masinii, acesta urmand sa o recupereze de la cel care este vinovat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Martie 2010
Iulian MANEA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent! oana dragomir oana dragomir buna ziua, sunt contabila la un service auto si ma confrunt cu urmatoarea situatie: se repara masini pe rca-uri si casco am reparat pe rca o masina aflata ... (vezi toată discuția)
Constructii deviz si avans radu7705 radu7705 o societate factureaza in prima luna un avans de 100.000 +TVA pentru efectuarea unei constructii pe care o si incaseaza ( total incasat 124.000). In cursul ... (vezi toată discuția)
Decontare partiala factura ELY63 ELY63 1) Am un service auto si facturez pentru persoane fizice(4250+20%TVA=5.100 lei) reparatii urmand ca factura sa o incasez prin banca de la asigurator.Problema ... (vezi toată discuția)