avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1232 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Solutie infractiune fara vinovatie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Solutie infractiune fara vinovatie

Daca se dovedeste ca infractiunea a fost comisa fara vinovatie ce solutie se da? Incetarea procesul sau achitare?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 12:51, 9 Decembrie 2016
Se pronunta achitarea conf.art.396(5)NCPP raportat la art.16 alin.(1)lit.b)NCPP.
buna ziua,
Sunt infractiuni care sunt pedepsite si in lipsa vointei cand pare fara vinovatie
e vorba despre culpa.
art. 16 C.P defineste culpa astfel:
(4) Fapta este săvârşită din culpă, când făptuitorul:
a) prevede rezultatul faptei sale, dar nu-l acceptă, socotind fără temei că el nu se va produce;
b) nu prevede rezultatul faptei sale, deşi trebuia şi putea să îl prevadă.
Pe scurt: ám fost imputernicit de ő firma din germania sa caut muncitori.Am dat anunt,am gasit oameni,a m cerut de la ei avans pentru transport.Dupa aceea m au anuntat cei din germania ca nu mai au nevoie de oamenii asadar plecarea a fost anulata. Ám plecat din tara sí trei persoane au depus plangerea sí acum sunt in faza de judecata!Cu doua dintre elé ám impacat,unul a decedat! Mentin ca sí acum folosesc nr de tél pe care ám folosit atunci,deci nu pót sa zic ca ám luat bani sí am aruncat cartela! In plus pót sa aduc 50 de martori carora ám intermediez loc de munca....A fost inselaciune sau nu? Nu ám avut intentie.....pót sa cer achitarea? Impacarea nu este posibila fiindca unul a decedat
Buna ziua,
Da, fara probleme.
Va sfatuiesc sa va intelegeti cu mostenitorii.
Judecatorul mi a zis ca nu este posibila impacarea cu mostenitorii.

Alte discuții în legătură

Loc de munca in strainatate Bencipici Bencipici Buna seara Intermediez locuri de munca in strainatate,colaborez cu peste zece firme din germán is sí olanda.Nu ám forma,nu platesc impozit,fac ca persoana ... (vezi toată discuția)
Inselaciune sau nu Bencipici Bencipici Pe scurt: ám fost imputernicit de ő firma din germania sa caut muncitori.Am dat anunt,am gasit oameni,a m cerut de la ei avans pentru transport.Dupa aceea m ... (vezi toată discuția)
Mediere in caz de inselaciune oltul oltul Incepand cu 1 august, o parte din actiunile civile si penale vor fi respinse de catre instantele de judecata daca partile nu vor trece, inainte de inceperea ... (vezi toată discuția)