avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1341 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Solutie infractiune fara vinovatie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Solutie infractiune fara vinovatie

Daca se dovedeste ca infractiunea a fost comisa fara vinovatie ce solutie se da? Incetarea procesul sau achitare?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 12:51, 9 Decembrie 2016
Dupa cum v-am spus, un avocat care cunoaste dosarul va poate lamuri. Se poate sa fie un litigiu in drept civil, caz in care nu se va aplica nicio sanctiune penala si ramane sa va judecati in drept civil. Sau se poate sa fiti condamnat. Eu nu am de unde sti asta: nu sunt avocat si nici nu cunosc dosarul. Vorbind strict teoretic, un intreprinzator care n-a platit alt intreprinzator nu e musai o tarasenie de drept penal.
Ultima modificare: Vineri, 9 Decembrie 2016
tgeorgescu, utilizator
@Bencipici, daca mostenitorii nu s-or fi exprimat optiunea de continuare a actiunii civile in termenul legal, practic nu aveti cu cine sa va impacati.

@tgeorgescu, vorbind strict teoretic, un intreprinzator care n-a platit alt intreprinzator nu e musai o tarasenie de drept penal, insa daca un intreprinzator desfasoara astfel de activitati fara sa respecte conditiile legale (si sunt multe de respectat), tarasenia poate intra cu mare usurinta in sfera penalului (si, de obicei, mai toate intra aici).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loc de munca in strainatate Bencipici Bencipici Buna seara Intermediez locuri de munca in strainatate,colaborez cu peste zece firme din germán is sí olanda.Nu ám forma,nu platesc impozit,fac ca persoana ... (vezi toată discuția)
Inselaciune sau nu Bencipici Bencipici Pe scurt: ám fost imputernicit de ő firma din germania sa caut muncitori.Am dat anunt,am gasit oameni,a m cerut de la ei avans pentru transport.Dupa aceea m ... (vezi toată discuția)
Mediere in caz de inselaciune oltul oltul Incepand cu 1 august, o parte din actiunile civile si penale vor fi respinse de catre instantele de judecata daca partile nu vor trece, inainte de inceperea ... (vezi toată discuția)