avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1173 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Loc de munca in strainatate
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Loc de munca in strainatate

Buna seara
Intermediez locuri de munca in strainatate,colaborez cu peste zece firme din germán is sí olanda.Nu ám forma,nu platesc impozit,fac ca persoana fizica.Deci asigur Transportul sí aici ám profitul meu.Am dús 15 persoane la ő firma din germania,eu ám oferit cazare si loc de munca ceea ce au primit DAR au lucrat doua saptamani sí nu au fost platiti oamenii! Ám comis ő infractiune? De pót sa patesc? Oamenii cer salariu de la mine dar nu ám bani sí nici nu pentru mine au lucrat.
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 18:53, 20 Noiembrie 2016
infractiunea este inselaciune si trafic de persoane.
Despre care va zice ca nu e vina lui, e vina neamtului. Simpla neplata a unor sume de un intreprinzator nu este musai infractiune, poate fi la fel de bine un litigiu in drept civil.

Mai degraba ar avea de suferit cu neplata taxelor (evaziune fiscala) si ca a intermediat forta de munca fara sa aibe dreptul de a exercita profesia asta.
Ám un contract de colaborare cu ő firma acreditata de intermediere locuri de munca
Pentru inselaciune si trafic de persoane trebuie probata intentia, ca ati fi avut de la inceput (sau pe parcurs) intentia de a-i insela sau de a-i exploata in tari straine. A fi facut ceva nu e tot aia cu a fi facut lucrul respectiv din culpa. Adica se poate retine "fapta nu a fost savarsita cu vinovatia ceruta de legea penala".

Nici macar nu reiese de mai sus ca ar tine de dreptul muncii. De ex. respectivii puteau lucra drept PFA. Iar cei care sunt self-employed au risc de intreprinzator (adica se poate intampla sa nu fie platiti pentru serviciile prestate).
Ultima modificare: Duminică, 20 Noiembrie 2016
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune sau nu Bencipici Bencipici Pe scurt: ám fost imputernicit de ő firma din germania sa caut muncitori.Am dat anunt,am gasit oameni,a m cerut de la ei avans pentru transport.Dupa aceea m ... (vezi toată discuția)
Solutie infractiune fara vinovatie Bencipici Bencipici Daca se dovedeste ca infractiunea a fost comisa fara vinovatie ce solutie se da? Incetarea procesul sau achitare? (vezi toată discuția)
Comisioane pentru loc de munca Bencipici Bencipici Buna seara Intermediez locuri de munca in germania sí olanda.La urcare in microbuz iau ő suma intre 120-180 euro de la fiecare persoana pentru transport sí ... (vezi toată discuția)