avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot lucra in timpul concediului pentru ingrijire copil?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot lucra in timpul concediului pentru ingrijire copil?

Buna ziua.
Am gasit pe un forum raspunsul urmator inscris in 2015: "Parintii aflati in concediul pentru crestere copil pot realiza venituri impozabile fara suspendarea indemnizatiei, in limita unui plafon anual conform legii 126/2014.".
Esta inca in vigoare legea? La primaria comunei unde am domiciliu mi sa spus ca nu pot beneficia de indemnizatie, doar de un stimulent pentru cresterea copilului.
Conform legii nu se suspenda indemnizatia daca persoana: "realizează venituri supuse impozitului, prin desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu, de maximum 6 ISR într-un an calendaristic."
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:18, 8 Decembrie 2016
OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:
Art. 16
...
(2) Dreptul la indemnizatiile prevazute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 si art. 9 alin. (4) si (5) se suspenda incepand cu ziua urmatoare celei in care:
...

i) beneficiarul realizeaza venituri supuse impozitului si copilul nu a implinit varsta de 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap;
...
(3) Prin exceptie de la prevederile alin. (2) lit. i), plata indemnizatiei pentru cresterea copilului nu se suspenda in cazul in care persoana indreptatita se afla in una sau mai multe din urmatoarele situatii:
...
c) realizeaza, in decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfasurarea efectiva a unei activitati in perioada de concediu, al caror nivel nu depaseste de trei ori cuantumul minim al indemnizatiei stabilit la art. 2 alin. (2).


Nivelul minim al indemnizatiei este de 1063 lei, astfel pe durata CCC intr-un an calendaristic puteti obtine venituri de maxim 1063 x 3 = 3189 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cic si contract colaborare gab11 gab11 Buna ziua, As dori sa stiu daca este o forma de angajare/colaborare (cateva ore pe zi nu full time) care sa poata merge in paralel cu concediul de crestere ... (vezi toată discuția)
Deschidere microintreprindere in maternitate? andreealavinia2008 andreealavinia2008 Buna ziua, as vrea sa deschid un salon de cosmetica impreuna cu un asociat pe timpul maternitatii;pfa,srl sau microintreprindere...dar nu as vrea sa pierd ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil la pfa antel antel Buna ziua, As dori sa stiu daca exista posibilitatea ca PFA-ul meu sa ramana activ atata timp cat sunt in concediul de crestere a copilului. Eu lucrez in ... (vezi toată discuția)