avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum pot rezolva problema modificarilor neautorizate de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum pot rezolva problema modificarilor neautorizate de catre fostul proprietar

In urma cu 3 luni am cumparat un apartament in care bucataria a fost marita prin desfiintarea debaralei. Evaluatorul bancar(l-am cumparat prin banca) a precizat in raport ca a fost desfiintata debaraua din bucatarie. A facut si fotografii amanuntite. Banca nu a sesizat nicio neregula iar eu am aflat de gravitatea situatiei acum. Nu am stiut clar despre ce este vorba, eu am stat la bloc doar in copilarie. RLV-ul corespunde cu starea originala a apartamentului. Cum fac sa il trag pe fostul proprietar la raspundere? Am vrut sa rezolvam amiabil, i-am cerut sa cheme pe cheltuiala lui un expert tehnic in constructii si acesta nici nu m-a bagat in seama. Daca ma duc la primarie risc eu amenda? Nu mi se pare corect mai ales ca fapta este foarte grava, acesta nu a darmat doar pereti subtiri din BCA ci si un zid de ciment cu fierbeton lat de 30cm si lung de vreo 80cm-90cm.
Am dat telefon la ISC si mi sa spus ca legea zice ca proprietarul este pedepsit. Chiar stia ce spune acea persoana? Sa risti viata atator oameni si sa scapi vanzand apartamentul, iar urmatorul proprietar sa-ti preia vina? Precizez ca blocul nu are asociatie de proprietari.
Ultima modificare: Vineri, 9 Decembrie 2016
val1234, utilizator
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 09:49, 14 Decembrie 2016
Primul pas este sa solicitati unui expert tehnic inginer constructor sa vina sa va faca o vizita sa va spuna despre ce e vorba. Cautati pe google lista expertilor tehnici constructori, o simpla vizita (nu expertiza) nu e scumpa (200-300 lei). Din ce stiu eu, debaralele/camarile erau separate de restul incaperilor prin pereti usori (7.5 sau 10 cm caramida sau BCA). Pe de alta parte nu exista in blocurile noastre pereti de rezistenta din beton armat de 30 cm grosime (uzual sunt de 15cm). De 30 cm grosime sunt stalpi de rezistenta, dar nu ajung pana la 80-90 cm lungime decat in cazuri exceptionale. De unde stiti cum era zidul daca acum este demolat? Mai putea sa fie o ghena de ventilatie+tevi, astea se inchideau cu un strat subtire de beton pe suport plasa metalica, iar la 30x90 cm poate fi o ghena...
Domnule "GermanAlex", este foarte costisitor sa refac, cum ziceti - injectie cu presiune a betonului. Plus niste ancore chimice pentru fier. Oricum nu mai poate fi ca inainte. Reparatia nu trebuie facuta dupa capul meu, trebuie mai intai sa chem un expert tehnic si apoi o firma specializata. Dupa pacaleala pe care am luato nu mai am chef sa bag nici un ban.
Stau sa ma intreb daca este bine sa repar ceva. Sa va explic - vecinul de la parter a eliminat stalpul, vecinul de la et. 1, nu. Apoi de la mine (et. 2) in sus pana la 4(ultimul etaj) totul este eliminat. Deci stalpul de la et. 1 sta un aer in loc sa puna presiune pe fundatie. Daca as mai construi si eu as face mai rau. Deci trebuie sa reclam si vecinul de la parter.
Ultima modificare: Marți, 13 Decembrie 2016
val1234, utilizator
Domnule "DinuX" din pacate nu ma insel. Am vazut zidul la vecinul de la 1 iar niste oameni de bine care au demolat si la ei mi-au confirmat ce contine. Si in RLV se confirma, lucru care l-am realizat prea tarziu. Blocul este din panouri prefabricate 1988. Are doar doua apartamente pe etaj iar acesti pereti cu fier beton sunt pe partea cu scarile perpendicular pe acestea. In bucataria marita vin perpendicular la jumatatea zidului care desparte acesta bucatarie de scari. Fata de amprenta la sol a blocului casa scarii este foarte mare si de aici cred ca se explica rolul lor - sa intareasca acest punct slab. In rest aveti dreptate - ceilalti pereti ai debaralei erau din BCA de vreo 7cm.
Din pacate expertii tehnici cei mai apropiati sunt in Bucuresti. Am lista, am dat cateva telefoane dar niciunul nu vrea sa vina argumentand ca pierd prea mult timp pana in Oltenita. Dar cred ca calea este asta - sa chem un expert tehnic inainte e a merge la proces. Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 13 Decembrie 2016
val1234, utilizator
Da, nu numai ca n-aveti unul in oras, dar nici macar in judet!!!... Singurul judet in aceasta situatie.
Am scris in mesajul anterior ca sunt si exceptii, vorbim in acest caz de un stalp, foarte important tinand cont de dimensiuni. Daca ziceti ca mai aveti un vecin cu aceeasi transformare, situatia este extrem de grava, se poate produce o prabusire si fara o miscare telurica.
V-am zis de ghena pentru ca a mai fost cineva pe forum care a zis ca a vazut cum un vecin a scos un perete de rezistenta din casa (a vazut peretele afara); cand i-am calculat greutatea unui perete de rezistenta de L si l precizate de el, s-a gandit mai bine... La 800kg, putea fi scos intreg doar cu macaraua. In realitate era vorba despre inchiderea ghenei de instalatii din baie.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Decembrie 2016
DinuX, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pereti de rezistenta sau nu? m.belu m.belu Ce caracteristici poate avea un zid din incinta apartamentului de bloc, care separa bucataria de balcon, pentru a recunoaste daca este zid de rezistenta sau ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! eu locuiesc la et 3, intr un bloc de 4 etaje. in urma ... Disa84 Disa84 Buna ziua! Eu locuiesc la et 3, intr un bloc de 4 etaje. In urma cu 25 de ani, vecinul de deasupra, a venit la parintii mei sa ii intrebe daca ii deranjeaza ... (vezi toată discuția)
Vecinii renoveaza de 8 luni, zilnic + sar la bătaie Giorigiana Giorigiana Am o foarte mare problemă, şi vă rog din suflet să mă ajutaţi. Acum[b] 8 luni [/b]nişte vecini s-au mutat deasupra noastră, au tot renovat, ... (vezi toată discuția)