avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1152 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... amenda + confiscare suma
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

amenda + confiscare suma

O societate este sancţionată contravenţional, în temeiul OG 36/2001, cu amendă cu ... lei şi confiscarea sumei de .... reprezenând "sumele încasate necuvenit ca urmare săvârsirii faptei".

Fapta contravenţională a constat în comercializarea produsului "nisip" la preturi neavizate de Oficiul Concurenţei. Acest lucru s-a petrecut datorită necunoasterii prevederilor ordonantei mentionate, de către reprezentanţii firmei. Pretul de vânzare a fost întotdeauna apropiat de pretul pietii, mai mult decât atat societatea, de bună credintă, si-a îndeplinit toate obligaţiile referitoare la impozitul pe profit, TVA-ul si taxele la ANRM şi Apele Române, dovedind astfel că nu a încercat să se sustragă nici un moment de la îndeplinirea obligaţiilor financiare legale.

În consecinţă, neavizarea preturilor practicate, a fost o omisiune care s-a datorat necunoaşterii prevederilor OG 36/2001 şi de care nu s-a folosit în mod conştient pentru a se sustrage obligaţiilor financiare legale.

Instanţa de fond a considerat că indeplinirea acestor obligaţii este irelevantă şi a mentinut măsura confiscării. Împotriva Sentintei Civile s-a formulat recurs.

Întrebarea mea este: există vreo reglementare sau vreo "portiţă" prin care să reuşesc să anulez măsura confiscării pentru considerentele mentionate mai sus?! (suma este mare)

Vă mulţumesc,
Cel mai recent răspuns: Costel DRAGOMIR , Avocat 14:47, 24 Noiembrie 2005
Unul din principiile dreptului este ca , nimeni nu poate invoca necunoasterea legii deci , sustinerea faptului ca administratorii nu au avut cunostinta de prevederile OUG nr.36/2001 nu are relevanta si nu poate fi retinuta de catre instanta judecatoreasca .
Trebuia sa-ti faci apararea pe chestiuni de fond , vicii de procedura , etc. , OG nr.2/2001 , cum te afli in recurs , trebuie sa te incadrezi la cel putin unul din motivele prevazute de art. 304 pct. 1-9 .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda + confiscare oug 36/2001 cepoi_petru cepoi_petru Daca de ex o societate A care are ca obiect de activitate exploatrea de agregate de balastiera nisip, pietris- iar ulterior le comercializeaza fara a avea aviz ... (vezi toată discuția)
Tardivitate proces verbal - nulitate absolutã gyorfi raul gyorfi raul Am si eu o problemă, am atacat un proces verbal de contracenţie peste termenul de 15 zile legale; dar am invocat motive de nulitate absolută conf. art. 17 ... (vezi toată discuția)
Unitatile administrativ teritoriale reprezentate prin primar sunt subiect activ de raspundere contraventionala? Lucia Ungur Lucia Ungur Unitatea administrativ teritoriala reprezentata prin Primar este sau nu subiect activ de raspundere contraventionala? daca am intocmit un proces verbal de ... (vezi toată discuția)