avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... returnare produse achizitionate online
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

returnare produse achizitionate online

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in urmatoarea situatie:
Am achitionat online o tigara electronica hibrid(este un dispozitiv electronic care functioneaza folosind o noua tehnologie Heat-not-burn, care incalzeste tutunul pana la temperatura de 300 de grade, fumatorul inhaland astfel doar vapori de aer asemanator cu un dispozitiv de aerosoli).
Pe site-ul vanzatorului nu exista politica de retur.
Pachetul cuprindea : intr-o cutie tigareta electronica cu accesoriile acesteia, iar in alta cutie un cartus cu 10 pachete de minitigari, care se ataseaza la tigareta electronica.
am desigilat ambele cutii pentru a le putea testa, insa nu sunt multumita de produs.
As putea sa il returnez tinand cont ca vanzatorul nu are politica de retur pe site?
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Valeriu Chirita , Avocat 18:47, 12 Decembrie 2016
Nu are relevanta daca magazinul online are trecuta pe site politica de retur sau nu, cel putin in ceea ce va priveste. Relatia magazinului cu autoritatile este cu totul alta.

Drepturile dumneavoastra sunt prevazute de catre O.U.G.34/2014.

Problema cred ca ar fi faptul ca ati desigilat si folosit produsul comandat. Prevederile O..U.G.-ului amintit cuprind si exceptii privind dreptul consumatorului de a se retrage din contract. In acest sens sunt prevederile art. 16, iar in cazul dvs. cred ca se poate retine litera ”e) furnizarea de produse sigilate care nu mai pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de consumator.”

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tigara electronica PRAlyna PRAlyna Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca prin folosirea tigarii electronice se incalca legea anti-fumat. Va multumesc (vezi toată discuția)
Comanda facuta online cu ridicare din magazin Srb Srb Am urmatoarea situatie Am dat o comanda pe site dar cu ridicare personala din magazin In magazin am cerut sa fie desigilat (produsul electronic) pentru ... (vezi toată discuția)
Produs eliberat in showroom nu corespunde facturii alex_md alex_md La moment sunt bazat in Chisinau. Am procurat online un aparat foto + lentila intr-un magazin din Bucuresti si am rugat prietenul ce locuieste acolo sa-l ... (vezi toată discuția)