handsu a scris:
Numai problema este , ca nu prea auzim atatea abuzuri ,atatea infractiuni comise de alte nationalitati , decat de tigani . Nu stiu, dar ar fi benefic pentru aceasta discutie sa aflam ca raportat la numarul lor in societate cati se afla in inchisori , cati au condamnari ,fata de alte nationalitati . Nu se tine o asa evidenta ? Rau . In , asa zisul cel mai democrat stat a lumii , SUA ,chiar la urmarire se stabileste , ca este o persoana de culoare . Si atunci inca nu pot face nici o comparatie , pentru ca majoritatea negrilor efectueaza o munca folositoare statului , in schimb tiganii nostrii mai putin . Majopritatea lor , chiar tineri , beneficieaza de ajutoare fara sa lucreze undeva .Nu sunt rasist , pentru ca am mai precizat , ca am cunoscut tigan , de la care multi ar putea invata ce inseamna corectitudine si comportament civilizat ,dar majoritatea lor se afla la capatul celalalt. A se plange de discriminare atunci cand nu dai nimic statului , decat pretinzi din ce in ce ,mai mult ....este ce putin... condamnabil . Si acest comportament se gaseste in absolut toate statele unde traiesc ( si unde nu se gaseste aceasta etnie oare ?)
Exact acelasi lucru poate fi regasit in presa italiana referitor la romani...
Este suficient sa vezi raspunsurile date aici, ca sa constati ca discriminarea e evidenta...
Citez doua, unul care mi s-a parut extrem de arogant: "
le dam bani cand cersesc, deci nu-i discriminam...!!!
Si un altul: "
le-am facut concesia sa-i numim romi..."
Noi, cei nobili si buni, le-am facut lor, tiganilor, concesii...!!! Insa, este evident ca nu-i discriminam...
Pentru ca discriminarea care doare si impotriva careia nu se poate face nimic nu e cea legislativa, ci cea din mintea oamenilor...
Discriminarea legislativa nu exista, si daca ar exista impotriva ei se pot lua masuri, insa discrimarea din mintea noastra va exista inca mult timp... atat timp cat noi ne consideram superiori iar ei, tiganii sunt...
...adjectivele cu care ii calificam sunt nenumarate!