avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare cheltuieli judecată în afara procesului
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare cheltuieli judecată în afara procesului

Buna ziua.
Am castigat un proces in care am avut calitatea de parata. Hotărârea este definitivă.
Am plătit un onorariu pentru sprijin in redactarea finala a intampinarii depuse.
Nu este o suma mare dar doresc sa o recuperez. Din pacate, nu s-a depus la dosar factura /chitanță pe timpul procesului care s-a finalizat acum 5 zile.
Cum este cel mai eficient de procedat pentru a-mi recupera aceasta sumă?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: adi_2010 , utilizator 06:54, 14 Decembrie 2016
Martonze a scris:

Pentru că, puşi în faţa unui act oficial care poartă antetul, numărul de înregistrare, semnătura şi ştampila executorului judecătoresc, debitorii (cei de bună-credinţă) au o reacţie de conformare, înţelegând că “nu mai pot întinde plapuma” şi trebuie să ramburseze datoria.

În cazul de față nici măcar nu există un debitor, nu există un datornic.
`
Există un avocat care a dat dovadă de neglijență în serviciu, și care acum ar trebui să plătească din buzunaru' lui.
Pentru ca pierdut procesul, datoreaza cheltuieli de judecata, le poate da de bunavoie, ca sa nu mai plateasca apoi in plus alte cheltuieli sau poate refuza asteptand decizia unei instante.
E f bine cum s-a procedat.
Multumesc pentru răspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe judecare geo13 geo13 Am o rugaminte si sper ca poate sa ma ajute cineva cu un sfat. Parintii mei au avut un proces referitor la o mostenire. Adica, au pierdut procesul in favoarea ... (vezi toată discuția)
Executare - cheltuieli de judecata: probleme, executor, contestatie, mostenitori, ... oanaportar oanaportar Tatal meu a primit de la un Executor judecatoresc o Adresa: \\"Instiintare privind masura popririi\\", prin care i se aduce la cunostinta ca s-a dispus ... (vezi toată discuția)
Interpretarea art. 622 ncpc aleodor27 aleodor27 In situatia in care am pierdut si in recurs un proces, fiindu-mi imputate cheltuielile de judecata, trebuie sa merg eu sa solicit instantei eliberarea ... (vezi toată discuția)