avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Cetatean strain trebuie sa plateasca taxe in Romania?
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

Cetatean strain trebuie sa plateasca taxe in Romania?

Buna ziua, in cazul in care:

O persoana britanica cu permis de sedere in Romania pe 5 ani, inregistrat ca avand mijloace proprii suficiente de intretinere traieste pe teritoriul Romaniei majoritatea timpului (calatoreste in Marea Britaniei o luna pe an), este freelancer (veniturile vin din Sua si Marea Britanie) si plateste toate taxele si asigurarile in Marea Britanie si nu are niciun venit din Romania, trebuie sa plateasca taxe si in Romania doar pentru faptul ca sta fizic in tara mai mult de 183 zile pe an? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: shebarebecca , utilizator 17:50, 13 Noiembrie 2017
M-ar fi interesat raspunsul, pt ca sotul meu e intr-o situatie asemanatoare. Cei de la Fisc sustin ca daca are permis de sedere in Romania si sta aici mai mult de 183 zile pe an, trebuie sa plateasca toate taxele aici, adica sa isi mute rezidenta fiscala in Romania. Si sotul meu e pensionar, primeste pensie de stat din UK si pensie privata tot de acolo! Ne-au dat un formular de completat, l-au citit si au ajuns la concluzia ca din moment ce are permis de sedere, trebuie sa plateasca taxe aici. Pare aberant, dar dupa lege se pare ca au dreptate. Daca va intereseaza, o sa va tin la curent, ca acum negociem cu ei, le-a intrat in cap ca datoreaza taxe din urma, din momentul cand a primit permisul de sedere!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trebuie sa platesc impozit in uk pt lucrul la distanta? un_angajat un_angajat Buna ziua! Sunt un PFA care plateste impozit cu norma de venit in domeniul IT. Am un contract in desfasurare cu o companie din Beglia ptr care emit lunar ... (vezi toată discuția)
Angajat care lucrează în regim remote din românia pentru gb econo econo Angajat care lucrează în regim remote din România pentru o firma din Marea Britanie, care este regimul fiscal al taxelor? Plătește ceva in Romania? Este ... (vezi toată discuția)
Pfa roman lucru in strainatate AndreiJiligan AndreiJiligan Buna ziua, Am un pfa roman si am lucrat mai mult de 183 de zile in Germania in anul 2012, cam 189 zile . La momentul respectiv nu am realizat ca am ... (vezi toată discuția)