avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cheltuieli judecata consemnate la CEC - recipisa ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

cheltuieli judecata consemnate la CEC - recipisa refuzata

Buna ziua,
Am consemnat la CEC suma reprezentand cheltuieli judecata si am trimis recipisa in original celeilalte parti. Acesta a retrimis recipisa, spunand ca nu este o metoda de plata valida, facand referire la art.1006 ncpc si o procedura prin executor (somatie, etc.).
Trebuie sa angajez un executor pentru plata? Care este articolul care reglementeaza modalitatile de plata a cheltuielilor de judecata?
Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 13 Decembrie 2016
catinf, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 15:21, 15 Decembrie 2016
Dacă ați depus banii la CEC și ați precizat că reprezintă cheltuieli de judecată în favoarea lui XY, ați procedat corect și legal.
`
Dacă nu ați depus încă banii la CEC, atunci puteți prin executor judecătoresc, dar partea beneficiară va trebui să vă plătească dvs toate cheltuielile de executare, și astfel ce la lua pe mere va da înapoi pe pere.
Multumesc. Banii au fost depusi la CEC. Partea a refuzat practic plata, trimitand recipisa inapoi, deci in momentul acesta nu ii poate incasa. Exista vreun serviciu de consemnare la Tribunal unde sa depun recipisa si sa il notific? El poate deschide un dosar de executare numai din rautate, ca sa ma faca sa platesc cheltuieli executare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
catinf a scris:

Exista vreun serviciu de consemnare la Tribunal unde sa depun recipisa si sa il notific? El poate deschide un dosar de executare numai din rautate, ca sa ma faca sa platesc cheltuieli executare.

Prin EXECUTOR judecătoresc îl puteți notifica, și chiar soma.
Dacă i-ați plătit banii prin CEC, nu vă mai poate executa silit, deoarece v-ați achitat datoria.
Mergeți urgent la un executor judecătoresc și somați-l să-și ridice banii.
Nu este cazul sa-i plătiți lui cheltuieli de executare pentru o datorie care nu mai există.
`
În caz de ....., faceți contestație la executare și se va admite, dar notificați-l cât mai repede prin executor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita cheltuieli de judecata din sulta Vilb Vilb Impreuna cu fratii mei, suntem trei si cu un frate vitreg am mostenit o garsoniera de la tata, fratele vitreg nu a vrut sa se prezinte amiabil si apoi a ... (vezi toată discuția)
Sulta platita prin executor 19051972 19051972 am avut un proces cu fratii mei ptr iesire din indiviziune si mi-a fost atribuit intregul imobil mie nefiind posibila lotizarea,am fost nevoit sa le fac ... (vezi toată discuția)
Plata cheltuieli de judecata salis salis Am avut un proces de pretentii, l-am pierdut ,fiind prescrisa actiunea, iar acum trebuie sa platesc cheltuielile de judecata. Cum pot sa le dau banii, avand in ... (vezi toată discuția)