avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda 112
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda 112

am si eu o nelamurire...azi de dimineata prietena mea a vazut masina parcata a unui domn care ii lovise masina saptamana trecuta si fugise de la locul accidentului(au fost mastori care au vazut atunci si i au luat nr de inmatriculare ulterior ea facind plangere la politie) in momantul cand a venit proprietarul autoturismului am discutat cu el despre faptul ca i a lovit masina si a plecat acesta a recunoscut ca a plecat dar ca nu e o prb asta dupa ce a aflat ca am fost la politie si am depus plangere impotriva lui a devenit nervos si ss a urcat in masina si a plecat in tromba prietena mea dorind sa l opreasca a fost luata pe capota si oglinda stanga fata vreo 200 de metrii (fiind si cativa martori care priveau stupefiati scena) in momentul in care am vazut ca o tara pe capota eu am sunat la 112 si dupa un timp a venit un echiaj de la rutiera foarte nervosi ne a intrebat cine e victima si daca a vazut ca este in picioare dar foarte speriata au intrebat cine a sunat la 112 si mi au luat datele spunand ca or sa mi trimita amenda acasa pentru alertare fara motiv...ceea ce eu nu prea inteleg...am incercat sa vb cu ei dar au fost nervosi si au tipat ca imi da amenda...ce sa ma astept? imi pot trimite amenda acasa cei de la rutiera fara sa semnez pv ul si fara martori? o pot contesta? multumesc anticipat
Pot sa intocmeasca un proces verbal de sanctionare chiar si in lipsa dvs.
El se va comunica acasa iar in termen de 15 zile aveti posibilitatea de a contesta contraventia.
Avand in vedere cele descrise de catre dvs e foarte posibil ca plangerea sa fie admisa - sa luati legatura cu cei care au fost martori pentru a le depune datele de contact la dosarul cauzei.
Este incredibil , aud pentru a nu stiu cata oara ca oamenii sunt amendati cand suna la 112 . Cum este posibil asa ceva si unde sa sune in alta parte ? Numai in Romania se poate intampla asa ceva , absolut totul este interpretat dupa bunul plac al celor care ar trebui sa ne apere !!!
Si eu am de platit o amenda de 500 lei(deci,maximum!) pentru ca am dat telefon la 112,fiind agresata fizic ,iar cei de la Politie au stabilit,dupa capul lor, ca nu am nimic ,si sa nu mai alertez degeaba 112, pentru ca sunt pusi sa sanctioneze.Se vede treaba ca nu conteaza pe cine.Unde naiba traim?
Eiii.... unde traim ! In Romania ! Normal ca numai aici se pot intampla astfel de lucruri .
Oricine se considera nedreptatit poate apela la justitie.
Daca apreciati ca ati fost sanctionati pe nedrept puteti formula plangeri contraventionale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz in serviciu - politia rutiera cezara ioana cezara ioana Pentru ca am imprumutat masina unui prieten in seara de sambata 28.02.2015, ora 21.30 si acesta a fost oprit de catre masina MCV- politie rutiera ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala din culpa si parasire de la locul accidentului! GeorgianaMadalina88 GeorgianaMadalina88 Buna ziua! In urma cu 5 luni de zile ( sfarsitul lui octombrie) am fost implicata intr-un accident rutier soldat cu victime omenesti.In ziua respectiva am fost ... (vezi toată discuția)
Problema permis de conducere ContSters379535 ContSters379535 Buna seara Vreau sa ma ajutati si pe mine cu niste sfaturi legate de permisul de conducere Aflandu-ma la un semafor in Constanta fiind a 3 a masina in ... (vezi toată discuția)