avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somer ordonanta 60/2016
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somer ordonanta 60/2016

Buna ziua,

Am fost somer cu indemnizatie pana la data de 6.12.2016. M-am angajat la o distanta de 60km de domiciliu si zilnic fac naveta. As fi vrut sa beneficiez de prevederile ordonantei de urgenta 60/2016.
"Art. 74. - (1) Persoanele înregistrate ca şomeri la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă şi care se încadrează în muncă, potrivit legii, într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 15 km de localitatea în care îşi au domiciliul sau reşedinţa, pot beneficia de o primă de încadrare, neimpozabilă.
(2) Cuantumul primei prevăzute la alin. (1) se calculează la 0,5 lei/km, dar nu mai mult de 55 lei/zi, proporţional cu numărul de zile în care persoanele în cauză desfăşoară efectiv activitatea la angajatorul la care se realizează încadrarea în muncă.
(3) Prima de încadrare prevăzută la alin. (1) se acordă pe o perioadă de 12 luni."
Totusi cei de la AJOFM Prahova imi spun ca nu pot beneficia pentru ca trebuie sa fiu din mediul rural si sa fi fost somer neindemnizat#-o.
Eu nu am gasit nicaieri aceste precizari, ma poate lamuri cineva?

Alte discuții în legătură

Decontare transport angajati LauraRatiu LauraRatiu Care e cadrul legal pt angajarea personalului care locuieste la mai mult de 15 km de locul de munca? Se pot recupera (de catre angajator) sumele platite pt ... (vezi toată discuția)
Prima de incadrare Deiniel Deiniel Pentru a beneficia de prima de incadrare in munca(0.5lei/km)trebuie sa ai domiciliul intr-o zona defavorizata?Mentionez ca am domiciliul in Balș/Olt si ma ... (vezi toată discuția)
Prima incadrare someri geo83 geo83 Buna ziua, Sunt somer si urmeaza sa semnez un contract de munca pe o perioada determinata de 4 luni cu posibilitate de prelungire .Viitorul job se afla la o ... (vezi toată discuția)