avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Prima incadrare someri
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Prima incadrare someri

Buna ziua,
Sunt somer si urmeaza sa semnez un contract de munca pe o perioada determinata de 4 luni cu posibilitate de prelungire .Viitorul job se afla la o distanta de 30 km de localitatea de resedinta.Pot beneficia de acest drept?Din cate vad in articolul de lege mai jos mentionat ,legiuitorul nu stabileste in mod clar perioada contractualui,ci doar perioada maxima in care poate fi acordat acest beneficiu.



Potrivit art. 74 din Legea nr. 76/2002, persoanele înregistrate ca şomeri şi care se încadrează în muncă, potrivit legii, într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 15 km de localitatea în care îşi au domiciliul sau reşedinţa, pot beneficia de o primă de încadrare, neimpozabilă.

Cuantumul primei de încadrare se calculează la 0,5 lei/km, dar nu mai mult de 55 lei/zi, proporţional cu numărul de zile în care persoanele în cauză desfăşoară efectiv activitatea la angajatorul la care se realizează încadrarea în muncă.
Prima de încadrare se acordă pe o perioadă de 12 luni.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:50, 28 Septembrie 2018
Beneficiază de prima de încadrare prevăzută la art. 74 din lege persoanele înregistrate ca șomeri la agențiile pentru ocuparea forței de muncă județene sau a municipiului București care se încadrează în muncă, ulterior datei înregistrării la aceste agenții, cu normă întreagă, pe o perioadă de cel puțin 12 luni si îndeplinesc și celelalte condiții prevăzute la art. 74 și 75^1 din lege.
Ultima modificare: Vineri, 28 Septembrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somer ordonanta 60/2016 bogdansavu bogdansavu Buna ziua, Am fost somer cu indemnizatie pana la data de 6.12.2016. M-am angajat la o distanta de 60km de domiciliu si zilnic fac naveta. As fi vrut sa ... (vezi toată discuția)
Prima de incadrare Deiniel Deiniel Pentru a beneficia de prima de incadrare in munca(0.5lei/km)trebuie sa ai domiciliul intr-o zona defavorizata?Mentionez ca am domiciliul in Balș/Olt si ma ... (vezi toată discuția)
Angajare persoana tanara somera-ce beneficii poate avea angajatorul?? frank09 frank09 Buna seara Ce beneficii poate avea un agajator care angajeaza pe perioada nedeterminata un somer in varsta de 26-27 ani absolvent de scoala profesionala?Cum ... (vezi toată discuția)