avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Suprapunere parcele trenuri
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Suprapunere parcele trenuri

Suprapunere parcele trenuri,

Buna ziua,
Tatal meu are o parcela de teren extravilan intabulata in 2002 cu numar cadastral si carte funciara cu schema stampilata/semnata de Oficiul Judetean de cadastru. Suprafata fiind exact ca in actul de proprietate.
Dorind sa facem intabularea si cadastru dupa noul sistem stereo 70, am initiat acest lucru folosind o firma de prestari servicii care se ocupa de masuratori si intabulari. Dupa masuratoare reprezentantul firmei ne-a spus ca apar deja doua parcele intabulate dupa noul sistem stereo 70 peste terenul nostru. Ce ma sfatuiti sa fac pentru a rezolva aceasta situatie incurcata?
Va multumesc mult de tot pentru ajutor.


Ultima modificare: Miercuri, 18 Ianuarie 2023
Alex_Rat, utilizator
Cel mai recent răspuns: Vladislav20 , utilizator 08:43, 1 Februarie 2023
Buna ziua,
Va trebui sa vedeti care sunt parcelele respective si sa incercati o discutie cu proprietarii pentru a vedea exact care este situatia.
Daca nu puteti rezolva pe cale amiabila, va trebui sa contactati un avocat, care sa studieze actele ce le aveti si, împreuna, să hotărâți ce cale/tip de acțiune se poate urma.
Va multumesc pentru raspuns.

Actiunea in instanta, daca va fi cazul, va fi cu ONCPI-ul?
ONCPI-ul a gresit facand intabulari pe noul sistem stereo 70, netinand cont de schemele si intabularile facute in anul 2002. Ce actiuni ar trebui sa intreprindem noi? si ce actiuni ar trebui sa intreprinda ONCPI-ul in cazul in care vor vedea ca au facut greseli?
Multumesc pentru sfaturi.
OCPI-ul inregistreaza masuratorile in ordinea in care acestea sunt trimise catre el. Procesul va fi intre proprietari, iar instanta va decide modul in care terenul va fi impartit (daca nu va exista un acord); OCPI-ul va fi chemat pentru ca la final sa intabuleze hotararea
Multumesc pentru raspuns
1. Avand in vedere ca masuratoarea dumneavoastra fost prima, OCPI-ul nu trebuie sa inregistreze alte terenuri peste al dumneavoastra. Dar acum trebuie vazut si ce suprapunere exista. Intr-o vreme se acceptau suprapuneri pana la -/- 40 cm din cauza lipsei tehnologiei si al determinarii punctelor cu precizie.

2. Firma pe care a-ti contactat-o v-a masurat terenul? Aveti o delimitare fizica in teren (tarusi, gard, etc)?
Daca nu v-a masurat terenul ar trebui sa il remasoare. Sa luati in considerare faptul ca terenul dumneavoastra a fost intabulat in anul 2002 cand se lucra cu o precizie de +/- 20-80cm. Acum lucram cu o precizie de +/- 3 cm.

Daca terenul dumneavostra a fost cadastrat cand se lucra cu precizie de +/-80 cm si terenul vecinului a fost cadastrat mai nou cand avem deja precizie de +/- 3 cm, ar trebuie eliminat si presupunerea ca de fapt terenul dumneavoastra se suprapune peste al vecinului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coordonate cadastrale modificate de ocpi cristi_tudose cristi_tudose Buna ziua, in 2003 am achizitionat o suprafata de teren respectand prevederile legale (contract de vanzare-cumparare, cadastru), am intabulat dreptul de ... (vezi toată discuția)
Nu pot face cadastru la pamant monik57 monik57 Buna ziua, bunica mea detine un teren intravilan de 6607 mp in Constanta zona viile noi si dorim sa facem cadastru am depus actele pentru cadastru am platit ... (vezi toată discuția)
Cadastru dumitrescumaria dumitrescumaria Am semnat un ”Proces -verbal de vecinatate unui vecin pentru un teren intravilan care si-a intocmit uncadastru si cand am vrut si eu sa-mi reinnoiesc ... (vezi toată discuția)