avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1103 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Stabilire valoare teren intravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Stabilire valoare teren intravilan

Buna ziua,

Vreau sa vand un teren intravilan de 500mp, pe care l-am cumparat acum 2 ani.
In momentul cumpararii, terenul a fost evaluat conform cataloagelor notarului X la pretul de 15.000 euro.

Acum, notarul Y (la care vreau sa fac vanzarea) imi spune ca terenul are un pret de catalog de 60.000 euro, deoarece in certificatul fiscal de la primaria Chiajna scrie ca este incadrat in zona A si asta inseamna ca este o zona centrala, desi terenul se afla la periferia comunei.
Am intrebat la primarie de ce au incadrat terenul in zona A, cand acesta este situat la periferie si au spun ca in Chiajna exista doar zona A.

Este corecta incadrarea terenului de catre notar?
In acest caz eu trebuie sa platesc impozit pentru o suma mult mai mare, pe care nu o incasez. Sa intreb si alt notar?

Multumesc
George

Alte discuții în legătură

Terenuri supraevaluate in grila notariala din 2024 firma sc amt ... gigliola gigliola TERENURI SUPRAEVALUATE IN GRILA NOTARIALA DIN 2024 FIRMA SC AMT SRL A EVALUAT TERENUL EXTRAVILAN NEPRODUCTIV LA 8400 LEI / HA. ACEST EVALUATORI ISI BAT ... (vezi toată discuția)
Evaluare notariala teren intravilan DLaurentiu DLaurentiu Buna ziua! Vreau sa vand un teren intravilan localizat in Bucuresti.Am facut toate actele necesare vanzarii,m-am inteles cu cumparatorul la pret(50.000 ... (vezi toată discuția)
Valoarea actelor notariale DianaLL DianaLL Buna ziua ! Aveti idee unde as putea gasi pe net grilele de evaluare a imobilelor? Zilele astea vreau sa fac acte de vanzare-cumparare a casei parintilor ... (vezi toată discuția)