buna seara! Va rog tare mult, dati-mi un sfat!
Lucrez in Italia, sunt casatorita, am doi copii, unul major si unul de 15 ani.
Eu sunt cea care trimite permenent bani si are grija de copii, ajutata fiind de copilul major. Comunicam permanent, vin periodic in tara. Sotul meu a introdus divort, cerand incredintarea minorului catre el, intrucat locuieste cu el, la domiciliul comun. Insa il jigneste, nu il hraneste, il loveste permanent, este efectiv traumatizata (e fata) de tatal sau. Argumentul pentru care doreste copilul este pensia alimentara ipotetica pe care ar trebui sa i-o trimit, cu toate ca sume consistente i-am trimis si pana acum, dar pe care le-a folosit pe alcool si petreceri. Eu pot veni definitiv in tara pe la mijlocul anului viitor.
As putea sa inchiriez in Romania un aparatment, unde copilul minor sa stea cu fratele sau? Ce sanse am ca instanta sa nu-i incredinteze lui minorul, dat fiind faptul ca locuieste in prezent cu el? Fata(minora) e atasata de mine, as lua-o cu mine in Italia, dar ma gandesc ca, avand 15 ani, ii este mai greu acum, cel putin pana invata limba. Cum as putea proceda? Va rog, ajutati-ma!