avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1202 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ajutor! Divort, copil terorizat de tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ajutor! Divort, copil terorizat de tata

buna seara! Va rog tare mult, dati-mi un sfat!
Lucrez in Italia, sunt casatorita, am doi copii, unul major si unul de 15 ani.
Eu sunt cea care trimite permenent bani si are grija de copii, ajutata fiind de copilul major. Comunicam permanent, vin periodic in tara. Sotul meu a introdus divort, cerand incredintarea minorului catre el, intrucat locuieste cu el, la domiciliul comun. Insa il jigneste, nu il hraneste, il loveste permanent, este efectiv traumatizata (e fata) de tatal sau. Argumentul pentru care doreste copilul este pensia alimentara ipotetica pe care ar trebui sa i-o trimit, cu toate ca sume consistente i-am trimis si pana acum, dar pe care le-a folosit pe alcool si petreceri. Eu pot veni definitiv in tara pe la mijlocul anului viitor.
As putea sa inchiriez in Romania un aparatment, unde copilul minor sa stea cu fratele sau? Ce sanse am ca instanta sa nu-i incredinteze lui minorul, dat fiind faptul ca locuieste in prezent cu el? Fata(minora) e atasata de mine, as lua-o cu mine in Italia, dar ma gandesc ca, avand 15 ani, ii este mai greu acum, cel putin pana invata limba. Cum as putea proceda? Va rog, ajutati-ma!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:05, 16 Decembrie 2016
Buna seara,
Stabilirea domiciliului minorei se va stabili in functie de interesul superior al acestuia si de dorinta sa exprimata in fata judecatorului.
Imputerniciti pe cineva care sa va ajute in instanta si sa va reprezinte interesele acolo.
Cati ani are maiorul și unde locuiește acum?
15 ani, e fata
Majorul întrebam, dar tastatura mea scrie ce vrea ea..
majorum are 18 ani, nu lucreaza, dar eu le trimit bani si el are grija de fata

Alte discuții în legătură

Acord de mediere magirescuradu magirescuradu sunt divortat din2001de fosta sotie.din 2002 am convetuit cu ea fara acte legale.in 2004 sa nascut un baietel pe care l-am recunoscut.anul acesta in luna ... (vezi toată discuția)
Divort cu un copil minor elabina elabina Am deschis divortul in iunie 2010 primul termen in octombrie 2010,pana sa ajung la primul termen am renuntat la divort.Eu lucrez in italia cu contract de munca ... (vezi toată discuția)
Ancheta sociala monica0 monica0 buna ziua! as dori o informatie in legatura cu desfasurarea anchetei sociale in caz de divort dar in italia. mentionez ca am introdus actiunea de divort , ... (vezi toată discuția)