avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recuperare pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recuperare pensie alimentara

Buna!Ce pot sa fac daca fostul meu sot mai uita din cand-in-cand sa trimita pensia alimentara?2-3 luni trimite una uita sa trimita.Iarasi 2-3 luni trimite una uita afara.Retro pe lunile netrimise nu le-am mai primit,cred ca face intentionat.
Cel mai recent răspuns: Cris1971 , utilizator 11:45, 17 Decembrie 2016
Teoretic doar varianta executării silite o aveti la dispozitie. Se instituie poprirea si astfel banii vin luna de luna.
Si o notificare, apoi plangere penala, dar asta e in functie de ce scrie acolo pe dovadad de plata. A auzit el ceva, dar nu foarte bine.
Daca are venituri, as merge pe notificare si apoi executare, fara implicatii penale. Totusi, depinde si de el.
Multumesc pentru raspuns.Unde pot sa ma adresez cu notificare sau cu plangere?
Multumesc pentru raspuns.La o executare silita cum se procedeaza?Unde si ce acte trebuie sa depun?
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Decembrie 2016
gi-jane2, moderator
Mergeti la un executor, va explica el ce acte aveti nevoie, in principiu actele de nastere a copilului, buletinul d-voastra si sentinta judecatoreasca prin care s-a stabilit pensia de intretinere. In plus probabil va va cere si chitantele sau extrasele bancare prin care a platit odata la 2-3 luni pensia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara opreanlaura opreanlaura Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns la urmatoarea intrebare: dupa aproape un an de zile am reusit sa divortez si sa stabilim o pensie alimentara ... (vezi toată discuția)
Plangere penala alina_konya alina_konya Va rog sa-mi spuneti de ce acte sunt nevoie inafara de plangerea penala care am inteles ca se depune la tribunal deoarece am de recuperat pensia alimentara pe ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu pensie alimentara aurasbac aurasbac In urma divortului din 2010 s-a stabilit o pensie alimentara pentru intretinere minor de 200 ron pe care nu am primit-o pana acum. mi-aduc aminte ca inaintea ... (vezi toată discuția)