Doresc sa va aduc la cunostinta situatia mea ca si pacient al unui spital privat:
In data de 25.11.2016 am suferit o interventie chirurgicala de refacere a ligamentului incrucisat anterior si menisc (in ceea ce priveste refacerea meniscului, decizia a fost intraoperatorie). Mentionez ca am o polita de asigurare privata, care in cazul interventiilor chirurgicale acopera 15000 lei. In discutiile premergatoare operatiei, dnul doctor m-a informat (verbal) ca nu se va depasi plafonul politei, chiar daca refacerea meniscului era o decizie intraoperatorie. De toate documentele de aprobare catre asigurator s-a ocupat spitalul, ei facand o estimare de costuri de 12300 lei (fara a estima si meniscul).
Dupa interventie am aflat cu stupoare ca pretul total al interventiei este de aproximativ 23500 lei, diferenta fiind suportata de catre pacient (aprox. 8500 lei). Am avut sau am incercat sa am discutii cu un reprezentant al spitalului insa nu am fost bagat in seama. In acest moment ma aflu in imposibilitate de plata obtinand pana acum 2 termene de amanare de 10 zile.
In ceea ce priveste actul medical nu am nici un repros (din contra), nemultumirile mele fiind strict de aprecierea costurilor.
Din punctul meu de vedere nu s-a procedat corect, pacientul fiind pus in fata faptului implinit dupa operatie fara un acord (nici macar verbal) dpdv al costurilor.
Va rog sa ma sfatuiti cu ceea ce este de facut in acest caz.
Ati semnat si e terminata treaba. Pe de alta parte daca in timpul interventiei apare o problema nu vad cum ar putea fi informat pacientul altfel decat intrerupand operatia si apoi reluind-o peste cateva zile, lucru care ar mari substantial costurile.
Operatie nereusita!!!
DOTZ
Buna ziua! Am si eu o problema! Am suferit o interventie chirurgicala la unul dintre ochi, iar operatia nu a reusit, vad la fel ca inainte poate chiar putin ... (vezi toată discuția)