avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 376 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... OPERATIE NEREUSITA!!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

OPERATIE NEREUSITA!!!

Buna ziua! Am si eu o problema! Am suferit o interventie chirurgicala la unul dintre ochi, iar operatia nu a reusit, vad la fel ca inainte poate chiar putin mai rau. Inainte de operatie am semnat acel angajament cum ca am luat la cunostinta de riscuri si anume, infectii posibile, subcorectie sau supracorctie ce vor necesita o noua interventie, ca nu voi avea niciun fel de pretentii din partea clinicii si a angajatilor acesteia...... Acum este nevoie de o noua interventie dar doctorul cere sa o mai achit odata, suma fiind de 2500 lei, vreau sa stiu daca pot sa-i dau in judecata pentru recuperarea banilor, sa cer daune si ca mai apoi sa fac operatia la o alta clinica. Spuneti-mi va rog cum sa procedez?? Operatia a fost destul de scumpa avand in vedere situatia mea financiara. Specific ca in acel angajament nu specifica ca tot eu trebuie sa platesc o noua interventie ci doar ca va fi nevoie de inca una in cazul in care nu reuseste. Eu am platit o data pretul, daca nu a reusit nu e normal sa se intervina ori de cate ori este nevoie pentru a reusi, fara alte costuri din partea mea??
Ultima modificare: Joi, 24 Iulie 2014
DOTZ, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 13:57, 24 Iulie 2014
Pentru a obtine daune din partea clinicii trebuie sa se demonstreze ca a fost vorba de o eroare a medicului.
Este destul de dificil sa se demonstreze acest lucru dar nu imposibil.

Faptul ca ati semnat un angajament in care v-ati asumat niste riscuri nu inseamna in mod neaparat ca nu puteti face o reclamatie la Colegiul medicilor sau chiar la Parchet.

Atat timp cat nu se demonstreaza eroarea medical (malpraxis-ul), nu veti primi nicio despagubire si va trebui sa platiti o alta interventie, eventual la alta clinica.
Ultima modificare: Joi, 24 Iulie 2014
cyan, moderator
Mentionez ca am fost trei persoane operate in aceeasi zi, intr-un interval de maxim 45 de min, avand in vedere ca operatia dureaza intre 10-15 min ( cu laser ), interventia pentru celelalte doua persoane fiind o reusita, renuntand la ochelari.
Fiecare om trebuie privit individual.
Daca ceilalti pacienti si-au imbunatatit vederea iar dvs. nu asta nu inseamna ca la dvs. a fost o eroare medicala.
De asemenea, timpul interventiei nu are nicio relevanta, acelasi tip de interventie chirurgicala poate dura la o persoana 10 minute iar la alta 30-40 minute. Pot apare complicatii operatorii, etc., nu ma pricep la medicina,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate deschide proces unui medic oftalmolog? claudi72 claudi72 In 2010 am fost operata la ambii ochi , dupa nici 3 luni am avut nevoie de ochelari, iar acum dupa aproape 4 ani sunt mai rau ca si inainte de operatie .Ultima ... (vezi toată discuția)
Caz medical - actionare in instanta viorel1304 viorel1304 Recent am fost operat la o clinica privata in urma careia a aparut o complicatie specifica tipului de interventie dar despre care nu am fost informat si am ... (vezi toată discuția)
Malpraxis sau nu? Ioana072498 Ioana072498 Buna seara! As dori sa stiu daca este malpraxis sau nu, am sa povestesc pe scurt. Am avut o operatie ortognatică, totul a iesit bine, exceptând durerile ... (vezi toată discuția)