avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 348 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... program minor,domiciliu locuinta minor,copropietar la ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

program minor,domiciliu locuinta minor,copropietar la locuinta

Buna seara,
In urma unei ordonante prezidentiale mi-a fost stabilit un program de vizita a copilului meu de ex: marti si joi 16-19 si sambata duminica 10-18,prima si a treia din saptamana.
Sotia mea este foarte pornita impotriva mea si foarte manipulatoare si a venit din prima zii la mine cu tupeul sa ies afara din casa ca sa terminat programul,se intampla niste jene care nu isi au rostul.Precizez ca eu platesc la ora actuala ratele la apartament si ma fortat sa parasesc domiciliu .In fiecare saptamana ii cumpar de mancare copilului si ii platesc jumatate si la gradinita si chiar vreau sa ma implic in cresterea si educatia copilului.
In schimb ea,nu vrea sa informeze in privinta copilului nimic chiar daca ii trimit mesaje sau o sun,precizez suntem in divort desi era primul lucrul de spus.
Astazi de dimineata m-am intalnit cu ea si cu fetita in fata blocului si am vrut sa o insotesc sa ducem pe fetita impreuna la camin,imi este foarte greul,iar ea a inceput sa ma ameninte ca imi cheama politia a inceput sa tipe sa faca in asa fel incat fetita a devenit agitata.A continuat si in holul gradinitei.

Ce pot sa fac?Ceva sfaturi?Un AJUTOR VA ROG,de fiecare data pana la ordonanta prezidentiala mi-a chemat politia de 10 ori.
Poate sa imi mi se intample ceva ca vreau sa merg si eu cu fetita la camin...

Nu stiu ce sa mai fac,singurele sfaturi sunt sa las totul sa im iabandonez copilul

Eu am crescut fara tata de la 2 ani,stiu ce inseamna ....

Cel mai recent răspuns: dragomirmihai87 , utilizator 10:32, 18 Decembrie 2016
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Nu va poate face nimic si nici politia nu va va amenda ca va vedeti copilul.
Saracul copil ste traumatizat de o mama iresponsabila.
Solicitati in divort stabilirea domiciliului minorei loa dumneavoastra aratznd si toate cele de mai sus precum si interesul suprem al minorei si al traumei psihice a minorei.
Conform art. 2 din Protocolul încheiat între Asociaţia Română pentru Custodie Comună şi Institutul de Psihologie Judiciară „Părţile semnatare apreciază că alienarea parentală poate fi înţeleasă şi ca interferenţa negativă în dezvoltarea relaţiilor specifice părinte-copil, a relaţiilor de ataşament reciproc ale unui copil cu părintele său, provocată de oricare dintre părinţi, de bunici sau de oricare altă persoană care locuieşte în mod permanent cu copilul sau exercită autoritatea parentală ori tutela în locul părinţilor, cu scopul înstrăinării copilului de părintele său (numit părinte ţintă sau părinte alienat), pentru a împiedica construirea şi menţinerea relaţiilor specifice părinte-copil dintre minor şi acesta.”
Art. 3 din acelaşi protocol arată şi modalităţile de realizare a alienării parentale:
„I - efectuarea unor campanii de denigrare a modului în care părintele ţintă îşi exercită drepturile şi obligaţiile părinteşti;
II - împiedicarea în orice mod şi cu orice pretext a exercitării autorităţii părinteşti, precum şi menţinerii, construirii şi dezvoltării relaţiei de ataşament reciproc întra părinte şi copil;
III - obstrucţionarea contactului dintre copil ori adolescent şi părintele alienat (părintele ţintă);
V – restricţionarea deliberată a accesului părintelui alienat (părintelui ţintă) în timp util la informaţii
personale relevante cu privire la copil ori adolescent, inclusiv la informaţiile legate de activitatea şcolară şi extraşcolară, deplasarea copilului în alte localităţi, situaţia medicală sau de modificare a adresei de reşedinţă şi domiciliu;”
Sesizati DIRECŢIA GENERALĂ DE ASISTENŢĂ SOCIALĂ ŞI PROTECŢIA COPILULUI si cereti sprijinul.

Aveti dreptul de a proceda la executare silita si va fi deranj pentru ea doar ca va costa niste bani executorul...
Banii ii veti recupera insa de la ea ca va fi obligata sa ii achite.

Aveti dreptul de a apela si la avocat si ar putea sa va ajute daca ea face crize de nervi.

Nu cred ca este cazul sa renuntati si este recomandabil sa incepeti demersurile cat mai repede.

Daca lasati timpul sa treaca eu nu va mai cotez cu sanse...si asta ar insemna ca, chiar nu ati mai avea sanse decat in mod teoretic...adica pe hartie...si nu in fapt, in realitatea cotidiana...

Mai concis spus...daca nu faceti acum ceva puteti abandona...
Imi este frica ca nu cumva cei de la DIRECŢIA GENERALĂ DE ASISTENŢĂ SOCIALĂ ŞI PROTECŢIA COPILULUI sa vina si sa ia fetita.
Si nu stiu cum sa procedez.Pt ca acum vine vacanta de iarna iar sotia mea lucreaza si nu are cu cine lasa fetita dimineata ea termina programul pe la 13.00,eu mam oferit sa tin eu fetita si sa stea cu bunica ei pana vine ea de la servici si nu vrea,mi-a spus ca o duce la nu stiu ce cunostiinte de ale ei,iar eu o sa va copilul doar cand e programul.
Pot sa fac ceva in calitate de tata,in copilul meu sa nu stea prin nu stiu ce case.
Sau daca ma duc pe acasa la apartament inafara programului ...de vizita pot sa patesc ceva?
Ultima modificare: Duminică, 18 Decembrie 2016
dragomirmihai87, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz copil sa vina cu tatal uira uira Ce se poate face cand minorul de 7 ani refuza sa plece cu tatal cf programului de vizitare? Asta dupa ce mama l-a invatat ce si cum sa spuna si in conditiile ... (vezi toată discuția)
Vizite familia tatalui 25Maria23 25Maria23 Buna ziua, 1. Daca ”tatal” a obtinut program de vizita (pe care nu-l respecta lunar), sunt obligata sa duc copilul si cand vrea sora acestuia sa o vada? ... (vezi toată discuția)
Influența negativă a tatălui asupra copilului. ce pot face pe cale legală? Honey32 Honey32 Buna ziua. Am o problema cu fostul concubin si cu relatia lui de tata cu fiica noastra. De fiecare data cand o aduce (dupa vizita la el) fetita, de 2 ani si 5 ... (vezi toată discuția)