avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apartament mostenit, vanzare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apartament mostenit, vanzare

Doresc sa cum se vinde un apartament daca : pe contract este mama trecuta , a decedat de 9 luni , tata eate un alcoolist care a abandonat de 20 ani apartamentul . in acesta stam 3 copii , eu cea mijlocie tin casa si am bagat banii in el , la mine sunt toate chitantele si administratia locuintei . de o saptamana tata a venit in casa si ne terorizeaza ca vrea drepturi si e casa lui . va rog sa imi spuneti cum se imparte sa vindem si sa scapam de el . noi vrem liniste si nu vrem sa stam cu el .multumesc !
Cel mai recent răspuns: luminita25 , utilizator 15:24, 24 Decembrie 2016
mama a cumparat apartamentul si apoi s-au casatorit . nu au divortat , el a parasit familia 20 de ani , a stat in concubinaj cu alta . acuma respectiva l-a dat afara si a venit in apartament ca este al lui . pe contract nu figureaza nicaieri . toate actele de contorizare si actul de pe apartament sunt la mine . eu administrez totul .
Pt ca mosteneste 1/4, veți imparti practic în 4 părți egale.
Ii veti putea plati partea tatalui numai daca va fi de acord, altfel va trebui sa faceti o iesire din indiviziune in instanta si sa il obligati sa accepte o sulta (valoarea in bani a partii lui).
Voi actiona in instanta daca trebuie , trai de convietuire nu este si atata timp cat 3 parti implicate vor sa vindem ( noi copii ), si sa ne mutam impreuna ....pe el ( a 4 parte )nu il putem obliga sa vindem sa avem toti un trai linistit ?.....mai am o intrebare ...trebuie facuta succesiunea daca apartamentul era pe mami ?, si acum , daca a decedat si nu au fost divortati , iar tatal meu nu este in contract ....si daca SPER , sa fie deacord se poate vinde ?
Daca va agreseaza puteti cere evacuarea fortata si ordin de protectie. Discutati cu avocatul cum si ce se poate face. Daca sunt si minori va puteti adresa si la Directia Generala pentru Protectia Copilului ca sa va invete cine, ce si cum.

Alte discuții în legătură

Mostenire - dezbatere succesorala Vasile Olteanu Vasile Olteanu In urma cu 3 luni tatal meu a decedat.Mama a decedat in 1989, dar nu am facut dezbaterea . Mai am un frate. In 1992 tata s-a recasatorit. Masa succesorala se ... (vezi toată discuția)
Mostenire Emilia83 Emilia83 Acum 2 ani a decedat tata,mama inca traieste si suntem doi copii, succesiunea nu a fost făcută fiindca sa opus fratele ,acum a apărut o problemă si vrem sa ... (vezi toată discuția)
Cum se face impartirea? mihai alexandru mihai alexandru Daca intr-o familie formata din parinti si 2 copii moare unul din parinti ( mama,tata) cum se imparte partea defunctului ? Cat revine la (sot,sotie) si cat la ... (vezi toată discuția)