avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat de mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat de mostenitor

Se poate anula un certificat de mostenitor, eliberat de fostul Notariat de stat?. Dupa decesul sotului, sotia a primit o cota de 1/4 si un copil 3/4 , ceilalti descendenti fiind renuntatori.
Cel mai recent răspuns: Iael , utilizator 16:28, 21 Septembrie 2009
Nu se poate anula. Odata mostenirea dezbatuta nu se poate reveni.
Va multumesc!
De ce doriti anularea acestui certificat de mostenitor? A fost vorba de o succesiune legala sau testamentara?
Anul trecut a murit si sotia, si acu se dezbate succesiunea in instanta. Unul din descendentii renuntatori spune ca v-a contesta acest certificat de mostenitor. Este vorba de o succesiune legala.
In acest caz poate sa contesteze lininstit (dreptul de acces la justitie fiind un drept constitutional) ca imparteala pare sa fie in ordine (daca se poate contesta o mostenire deja dezbatuta -- si nu prea sunt sigur in aceasta privinta).

Alte discuții în legătură

Incurcaturi moisescua moisescua am si eu o problema,sper sa ma poata ajuta cineva.problema este un imobil care conform unui certificat de mostenitor incheiat in 1974 are 3 mostenitori: 1. ... (vezi toată discuția)
Succesiune GABYBABY GABYBABY Buna Seara! fiti amabil stie cineva: dupa X DECEDAT (cu sotie predecedata) vin 2 fete G. si M.(decedata inaintea lui X).....sotul lui M. VINE LA SUCCESIUNEA ... (vezi toată discuția)
Cum se imparte terenul? gabriella222 gabriella222 Tata decedeaza in 1995 si lasa un teren(pe numele tatalui si al mamei)-urmasi la mostenire mama si 2 fice (x si y).Fiica y renunta la succesiunea tatalui, si ... (vezi toată discuția)