Se poate anula un certificat de mostenitor, eliberat de fostul Notariat de stat?. Dupa decesul sotului, sotia a primit o cota de 1/4 si un copil 3/4 , ceilalti descendenti fiind renuntatori.
Discutia pe marginea spetei poate fi un pic mai lunga (mie imi trec prin cap o seama de intrebari) dar ca finalitate ...cam tot la raspunsul dat de @cora 2006 ajunem.
De fapt, mai nuantat raspunsul este: pot sa ceara, pentru ca de cerut se poate cere orice. Dar de obtinut nu vad mai mult decat o gaura in buget.
Iar la ultima intrebare, dati-mi voie sa va raspund printr-o intrebare.
Daca eu va daruiesc un mar si dvs. il refuzati, aveti marul daruit de mine?
Nu. Atunci puteti sa daruiti mai departe ceea ce NU aveti?
Renuntatorul la o mostenire este strain de mostenire. Adica n-a avut niciodata ceva din mostenirea acea. Ca atare, nu are ce sa doneze din ...ce n-are.
Nu stiu exact care a fost actul prin care fetele familiei X-Y au renuntat ca sa stiu daca a renuntat in favorea lui sau doar au renuntat ( nici ele nu au inteles ce-au semnat exact )
Nu stiu nici daca doamna Z ii lasase tanarului un testament sau ii facuse un act de vanzare -cumparare.
Cert este ca acel tanar nu se astepta sa aiba nevoie de semnaturile fetelor , se credea proprietar in baza actelor care le detinea .
Ele au fost amenintate si chiar notara si-a incalcat atributiile spunand uneia dintre fete " semnati ca oricum v-o confisca statul, asa ramane acestui baiat !"
Daca notara si-ar fi vazut de treaba ei si nu le intimida , cu siguranta nu semnau
.
Eu eram mica si stiu cat de rau s-a simtit in acea zi cand a venit de la notariat (ma refer la una dintre fiice ) si plangea din cauza ca notara se comportase f urat .
Faptul ca intra in posesia statului nu era asa de grav , iata ca acum se putea revendica .
Una dintre cele 3 fiice oricum nu a renuntat ( nu a venit in tara niciodata ) nu stiu cum au rezolvat situatia din acest punct de vedere .
spuneti ca cea de-a doua sotie , doamna z a lasat testament in favoarea unui tanar , care , ulterior le cheama la notar pe succesoarele de drept ale defunctului x , pt ca ele sa renunte in favoarea lui la succesiune .
intrebarea mea este : indiferent de actul pe care doamna z l-a facut in favoarea acestui tanar , cum putea dansa sa dispuna de intreaga mostenire , din moment ce succesiunea nu fusese dezbatuta ??
asa ati mentionat , ca dupa decesul acesteia , tanarul le-a chemat pe fete sa renunte in favoarea lui, el crezand initial ca nu mai are nevoie de renuntarea lor expresa la succesiune .
ciudat !! doamna z nu era singura mostenitoare a domnului x , dansa venea la succesiune alaturi de cele trei fiice . astfel incat actul prin care dispune in favoarea tanarului este nul absolut, intrucat nu se dezbatuse succesiunea inca !!
cel putin asa am inteles eu din expunerea dvs :stunned:
iar intrucat cea de-a treia fiica nu a renuntat la succesiune , are si ea dreptul la o cota -parte din aceasta !!
sau in cazul in care dansa nu mai traieste, succesorii acesteia !!
eu asa am inteles :O
si mai prezizati faptul ca cea de-a treia descendenta a defucntului y nu fost de gasit , fiind probabil plecata din tara .
in acest caz, dansa putea eventual sa atace acel
Exact asa s-a intamplat .
Ati inteles foarte bine .
Cred ca Doamna Z avea testament de la sot , adica de la tatal fetelor si a crezut ca este suficient .
Dupa moartea ei acel tanar devenise disperat si doar ca nu le-a batut ca sa semneze (ele aveau aproape 70 ani la acea data , s-au speriat , au semnat orice numai sa scape de el )
Una dintre surori a plecat din tara si nu a mai venit niciodata .
Stim tara unde locuieste si ca are copii , ea a decedat intre timp .
Incurcaturi
moisescua
am si eu o problema,sper sa ma poata ajuta cineva.problema este un imobil care conform unui certificat de mostenitor incheiat in 1974 are 3 mostenitori:
1. ... (vezi toată discuția)
Succesiune
GABYBABY
Buna Seara! fiti amabil stie cineva: dupa X DECEDAT (cu sotie predecedata) vin 2 fete G. si M.(decedata inaintea lui X).....sotul lui M. VINE LA SUCCESIUNEA ... (vezi toată discuția)