avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat de mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat de mostenitor

Se poate anula un certificat de mostenitor, eliberat de fostul Notariat de stat?. Dupa decesul sotului, sotia a primit o cota de 1/4 si un copil 3/4 , ceilalti descendenti fiind renuntatori.
Cel mai recent răspuns: Iael , utilizator 16:28, 21 Septembrie 2009
Discutia pe marginea spetei poate fi un pic mai lunga (mie imi trec prin cap o seama de intrebari) dar ca finalitate ...cam tot la raspunsul dat de @cora 2006 ajunem.
De fapt, mai nuantat raspunsul este: pot sa ceara, pentru ca de cerut se poate cere orice. Dar de obtinut nu vad mai mult decat o gaura in buget.

Iar la ultima intrebare, dati-mi voie sa va raspund printr-o intrebare.
Daca eu va daruiesc un mar si dvs. il refuzati, aveti marul daruit de mine?
Nu. Atunci puteti sa daruiti mai departe ceea ce NU aveti?
Renuntatorul la o mostenire este strain de mostenire. Adica n-a avut niciodata ceva din mostenirea acea. Ca atare, nu are ce sa doneze din ...ce n-are.
Nu stiu exact care a fost actul prin care fetele familiei X-Y au renuntat ca sa stiu daca a renuntat in favorea lui sau doar au renuntat ( nici ele nu au inteles ce-au semnat exact )

Nu stiu nici daca doamna Z ii lasase tanarului un testament sau ii facuse un act de vanzare -cumparare.

Cert este ca acel tanar nu se astepta sa aiba nevoie de semnaturile fetelor , se credea proprietar in baza actelor care le detinea .

Ele au fost amenintate si chiar notara si-a incalcat atributiile spunand uneia dintre fete " semnati ca oricum v-o confisca statul, asa ramane acestui baiat !"
Daca notara si-ar fi vazut de treaba ei si nu le intimida , cu siguranta nu semnau
.
Eu eram mica si stiu cat de rau s-a simtit in acea zi cand a venit de la notariat (ma refer la una dintre fiice ) si plangea din cauza ca notara se comportase f urat .

Faptul ca intra in posesia statului nu era asa de grav , iata ca acum se putea revendica .

Una dintre cele 3 fiice oricum nu a renuntat ( nu a venit in tara niciodata ) nu stiu cum au rezolvat situatia din acest punct de vedere .
Ultima modificare: Luni, 21 Septembrie 2009
Iael, utilizator
spuneti ca cea de-a doua sotie , doamna z a lasat testament in favoarea unui tanar , care , ulterior le cheama la notar pe succesoarele de drept ale defunctului x , pt ca ele sa renunte in favoarea lui la succesiune .
intrebarea mea este : indiferent de actul pe care doamna z l-a facut in favoarea acestui tanar , cum putea dansa sa dispuna de intreaga mostenire , din moment ce succesiunea nu fusese dezbatuta ??
asa ati mentionat , ca dupa decesul acesteia , tanarul le-a chemat pe fete sa renunte in favoarea lui, el crezand initial ca nu mai are nevoie de renuntarea lor expresa la succesiune .
ciudat !! doamna z nu era singura mostenitoare a domnului x , dansa venea la succesiune alaturi de cele trei fiice . astfel incat actul prin care dispune in favoarea tanarului este nul absolut, intrucat nu se dezbatuse succesiunea inca !!

cel putin asa am inteles eu din expunerea dvs :stunned:

iar intrucat cea de-a treia fiica nu a renuntat la succesiune , are si ea dreptul la o cota -parte din aceasta !!
sau in cazul in care dansa nu mai traieste, succesorii acesteia !!


eu asa am inteles :O
si mai prezizati faptul ca cea de-a treia descendenta a defucntului y nu fost de gasit , fiind probabil plecata din tara .
in acest caz, dansa putea eventual sa atace acel
Exact asa s-a intamplat .
Ati inteles foarte bine .
Cred ca Doamna Z avea testament de la sot , adica de la tatal fetelor si a crezut ca este suficient .
Dupa moartea ei acel tanar devenise disperat si doar ca nu le-a batut ca sa semneze (ele aveau aproape 70 ani la acea data , s-au speriat , au semnat orice numai sa scape de el )

Una dintre surori a plecat din tara si nu a mai venit niciodata .
Stim tara unde locuieste si ca are copii , ea a decedat intre timp .

Ultima modificare: Luni, 21 Septembrie 2009
Iael, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incurcaturi moisescua moisescua am si eu o problema,sper sa ma poata ajuta cineva.problema este un imobil care conform unui certificat de mostenitor incheiat in 1974 are 3 mostenitori: 1. ... (vezi toată discuția)
Succesiune GABYBABY GABYBABY Buna Seara! fiti amabil stie cineva: dupa X DECEDAT (cu sotie predecedata) vin 2 fete G. si M.(decedata inaintea lui X).....sotul lui M. VINE LA SUCCESIUNEA ... (vezi toată discuția)
Cum se imparte terenul? gabriella222 gabriella222 Tata decedeaza in 1995 si lasa un teren(pe numele tatalui si al mamei)-urmasi la mostenire mama si 2 fice (x si y).Fiica y renunta la succesiunea tatalui, si ... (vezi toată discuția)