avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bonuri de masa neacordate la incetarea contractului ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bonuri de masa neacordate la incetarea contractului individual. Posibilitati de recuperare?

Buna ziua,

In speta s-a incetat CIM prin acordul partilor. Desi angajatorul a retinut comisionul din ultimele 2 salarii pentru bonurile de masa, nu le-a mai acordat pe acestea sau contravaloarea lor.

Ce posibilitati are angajatul (fostul angajat) in aceasta situatie? Instanta este singura solutie sau exista si alte optiuni? ITM are atributii?

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 13:54, 19 Decembrie 2016
Este vorba despre impozit si nu de comision. Faceti cerere catre angajator sa va returneze impozitul retinut sau sa va dea bonurile.
Anagjatorul are dreptul de a opta intre returnarea impozitului si acordarea bonurilor?
Daca a retinut impozitul atunci trebuia sa va dea bonurile.
Faceti o solitare scrisa si inregistrati-o la firma. Puteti sesiza si ITM dar nu il va obliga pe angajator sa va dea bonurile.
Se poate considera ca v-a fost creat un prejudiciu prin retinerea impozitului si il puteti da in judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz alina_zna alina_zna V arog sa ma ajutati intr-o problema, a-si dori sa plec de la firma la acre lucrez, angajatorul persoana publica in lumea mondena, care are un comportament ... (vezi toată discuția)
Recuperare bonuri de masa smeagull smeagull Buna ziua, angajatorul acorda bonuri de masa in avans. Un angajat demisionat, care primise bonuri in avans, a plecat fara sa isi faca lichidarea, si fara sa ... (vezi toată discuția)
Cine plateste contravaloarea bonurilor de masa CIOLACU DOBRE CIOLACU DOBRE Sunt angajat la o firma privata , ni se dau bonuri de masa , dar ni se opresc contravaloare lor din salariu. Este legal sau nu. Daca nu este legala retinerea ... (vezi toată discuția)