avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... legalitate taxa scolara pe timpul vacantei de vara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

legalitate taxa scolara pe timpul vacantei de vara

Buna seara!

As dori sa va intreb cat este de legala perceperea unei taxe in urmatoarele conditii: am copilul la o scoala privata din Bucuresti care pe timpul verii, cand este vacanta, percepe o taxa lunara chiar daca copilul este in vacanta si nu frecventeaza cursurile de vara. Inteleg ca in timpul anului scolar nu se scade nimic din taxa, chiar daca sunt vacante; insa nu mi se pare corect ca pe timpul verii sa dau acei bani si copilul sa stea acasa, pentru ca mi se pare normal sa aiba vacanta de vara. Daca nu as avea cu cine lasa copilul, as intelege sa platesc, insa copilul ar beneficia de scoala de vara; insa daca sta acasa, nu mi se pare corect. Este clauza trecuta in contract in acest sens si inteleg ca acest contract reprezinta legea partilor, insa va intreb cat este de legala o astfel de clauza; mie personal imi pare abuziva. Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 19 Decembrie 2016
Dandedan, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dandedan , utilizator 12:15, 20 Decembrie 2016
Scoala respectiva are cheltuieli legate de scolarizarea copilului dv. in timpul verii? Contracte de munca, personal de paza, curatenie, chirii, altele asemenea?
Ati avut varianta negocierii contractului?

Personal, cred ca nu exista comunicare intre parti si nici viziune. Pentru a scolariza un copil 10 luni pe an trebuie sa cheltui 12 luni pe an. Indiferent ca achitati in 10 transe sau in 12 transe, nu vad cum s-ar schimba lucrurile. Sunt institutii de invatamant unde taxa este lunara si se achita timp de 10 luni. Dar asta nu inseamna ca e mai mica cu 2/12 fata de cheltuielile institutiei.
Din pacate, astfel de neintelegeri exista din cauza proastei comunicari intre parti.
Nu a existat posibilitatea negocierii, iar pe timp de vara exista scoala de vara, de care copilul meu nu beneficiaza; inteleg faptul ca exista cheltuieli (personal, chirie, etc), insa majoritatea copiilor se prezinta la scoala pentru ca nu au cu cine sta acasa; insa eu vreau pentru copilul meu sa simta ca are vacanta, ca de-aia este copil; ideea de baza este ca dau acesti bani si nu beneficiez de niciun serviciu. Nu se poate discuta acest aspect la scoala, este un lucru impus, deci nu se poate negocia. Asadar, cu cine se presupune ca ar trebui sa comunic? Si care ar trebui sa fie viziunea in aceasta situatie? Sa accept cu seninatate ca scoala are cheltuieli, chiar daca copilul meu nu beneficiaza de nimic atunci cand eu achit acea taxa, insa eu nu am cheltuilei, privind prin prisma faptului ca dau bani si la scoala, desi copilul nu se duce, si dau si acasa, ca sa distrez copilul, ca de-aia este vacanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt mama unui baietel de aproape 4 ani, pe care l-am inscris ... Crissa.M Crissa.M Sunt mama unui baietel de aproape 4 ani, pe care l-am inscris la gradinita privata (prin ordonanta presedentiala). Tatal copilului are program de vizita 1 ... (vezi toată discuția)
Inapoiere cheltuieli catre academia de politie??? ContSters59011 ContSters59011 Doresc sa stiu care este temeiul sio cum se calculeaza corect cheltuielile pt. scolarizare catre Academia de Politie ale unui absolvent...care nu mai ... (vezi toată discuția)
Obligati sa platim afterschool-ul in aceasta perioada ? VASILESCUIRINA VASILESCUIRINA Buna ziua. Mii de scuze daca va deranjez insa am mare nevoie de un raspuns/ sfat si nu prea stiu cum altfel sa il gasesc. Este legat de obligatia platii ... (vezi toată discuția)