avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire unchi fara copii, testament pentru un alt ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire unchi fara copii, testament pentru un alt nepot.

va rog unele clarificari in urmatoarea situatie :un unchi al meu si frate al mamei mele a decedat,dupa ce sotia lui decedase cu un an inainte.NU au avut copii,nu mai traieste nici un frate,sora sau parinte al lor ,mai exista 2 nepoti ai lui,nepoti de frate si veri primari cu mine ,cat si 2 nepoti de sora ai matusii ;se pare ca un var primar al meu ar avea tastament din partea unchiului decedat.eu ma pot considera mostenitor rezervatar pentru a putea emite pretentii materiale legate de rezerva succesorala in aceasta situatie?in ce cota ar fi asta.?cu multumiri.
Cel mai recent răspuns: ContSters411736 , utilizator 22:05, 26 Decembrie 2016
Nu.
Nepoții de frate/soră ai defunctului nu sunt moștenitori rezervatari.
Sunt moștenitori rezervatari: descendenții, ascendentii privilegiați (părinții defunctului) și soțul supravietuitor.
in acest caz sa inteleg ca totul se imparte conform testament...?
andreiadmin a scris:

in acest caz sa inteleg ca totul se imparte conform testament...?

Da, neavând moștenitori rezervatari, va moșteni 100% cel care a primit testamentul.
Descendenții(părinții) sunt decedați, ascendenți(copii) nu are, soția este decedată, deci nu mai există nici un fel de moștenitori rezervatari.
verificati prin notar la camera notariala regionala de care apartineti si la Camera Notarilor Publici a Muncipiului Bucuresti (care are in arhive acte notariale din toata tara) daca s-a deschis vreo succesiune de pe urma defunctului (daca mama dumneavoastra este in viata, numai mama dumneavoastra poate solicita acest lucru in calitate de sora) si daca este vreun testament lasat de defunct. in cazul in care se gaseste testamentul, solicitati in instanta sa verificati autenticitatea semnaturii de pe actul testamentar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenitori rezervatari vs mostenitor testamentar irina65 irina65 Buna ziua, Va expun situatia mea si as dori, rog frumos, o lamurire. Am o varsta destul de inaintata si ceva probleme de sanatate. Si pentru ca nu sunt ... (vezi toată discuția)
Testament persoana fara urmasi si parinti decedati ma_ria ma_ria Buna ziua, sunt necunoscatoare in ce priveste variantele testamentare/mostenire: daca o persoana nu are urmasi si parintii ei sunt decedati, cine vine la ... (vezi toată discuția)
In ce conditii ma pot mosteni pe mine fratii vitregi (dupa tata) ? mariusb74 mariusb74 Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu un sfat. Parintii mei au divortat cand aveam 4 ani.Eu am ramas cu mama in apartamentul in care stam si acum (ea a preluat ... (vezi toată discuția)