avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inregistrarea convorbirii telefonice cu un superior
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inregistrarea convorbirii telefonice cu un superior

Speta este in felul urator. Eu trebuia sa imi mai iau un numar de zile de concediu deoarece este sfarsit de am, motiv pentru care am facut o cerere in acest sens. Seful meu mi-a spus ca este in concediu dar nu este nici un fel de problema deoarece eu pot sa duc concediul la aprobat la seful cel mare fara semnatura lui (desi era necesara) deoarece el este de acord. Seful cel mare nu a raspuns la telefon asa ca am comunicat cu acesta prin mesaje, spunandu-mi sa las cererea la biroul dumnealui deoarece el este de acord.
A venit prima zi de concediu, seful cel mare liber, raportul la biroul dumnealui ne semnat de nimeni, nimeni nu raspunde la telefon. Eu ne stiind ce sa fac deoarece nu stiam daca sunt sau nu in conceciu am inceput sa dau telefoane. Seful meu direct mi-a spus la telefon ca nu isi mai aduce aminte sa fi discutat cu mine ceva dar se va interesa sa vada daca sunt sau nu in concediu, in timp ce seful cel mare nu raspunde deloc la telefon.
La scurt timp masuna si imi spune ca a discutat cu seful cel mare si ca ambii sunt de acord ca eu sa raman in concediu. Eu pentru a avea o aorecare garantie ca nu voifi tras la raspundere in cazul in care cineva se razgandeste, am inregistrat convorbirea telefonica.
Ma intereseaza daca este ilegal ceea ce am facut. Eu am inregistrat convorbirea cu seful meu deoarece amconsiderat ca acesta doreste sa faca un abuz fata de mine, respectiv sa imi spuna ca sunt in concediu iar la urma sa ma traga la raspundere pentru faptul ca nu am venit la munca. (exista o situatie conflictuala intre noi). Inregistrarea ma poate ajuta in caz de nevoie la seful cel mare ca sa nu imi pierd locul de munca, dar vreau sa stiu daca amincalcat legea prin actiunea mea.
Va multumesc mult pentru atentie.

Poate ca povestea este prea complexa. AM tinut sa o spun pentru a se putea intelege circumstantele in care am inregistrat convorbirea telefonica.
Pe mine ma intereseaza sa siu doar daca este legal sau nu ceea ce am facut.(in caz contrar o voi sterge)


[ mesaje conexate ]
Ultima modificare: Marți, 20 Decembrie 2016
trandafir2, moderator
Prietene , cit timp inregistrarea convorbirii s-a facut ca urmare a unui soft instalat pe TELEFONUL TAU , nu te-ai intilnit cu ei fata in fata (cum spune legea) , si , mai ales ca ai un motiv intemeiat sa crezi ca esti in divergente cu sefii tai , .....te doare la basca ! Poti folosi inregistrarea cind ai nevoie (bineinteles nu pentru santaj sau alte porcarii !!!) .
Un om poate avea necazuri serioase fara sa fie vorba de drept penal.
Multumesc mult pentru raspunsuri. Am sters inregistrarea.
Iar problema am rezolvat-o dupa ce am discutat cu seful nemijlocit in prezenta personalului de la resurse umane care au auzit tot ce s-a discutata. La scurt timp dupa acest lucru s=au semnaat toate documentele iar eu am putut sa raman linistit in concediu.
De asemenea am reusit sa ma mult intr-o alta unitate si astfel am rezolvat si problema cu seful nemijlocit. :)))))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare audio-video fara acordul celui inregistrat Hermes2016 Hermes2016 Buna ziua, Nu intru in detalii. Ma intereseaza un singur lucru si anume daca din punct de vedere legal am dreptul sa fac inregistrari audio-video in spatiu ... (vezi toată discuția)
Plangere penala- pot constitui probe inregistrarile facute fara stirea persoanei? camy20 camy20 buna seara Poate sa-mi spuna cineva daca cu ajutorul unei sau mai multor inregistrari cu telefonul mobil(nu discutie telefonica ci cu reportofonul ... (vezi toată discuția)
Inregistrari audio Adry90ana Adry90ana Buna seara. O intrebare in legatura cu niste inregistrari audio. Mi-am inregistrat colegii la serviciu cu telefonul mobil. Aveam niste suspiciuni in ... (vezi toată discuția)