avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lucrul de acasa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lucrul de acasa

Buna ziua,

In prezent lucrez la o companie din Romania si din motive personale trebuie sa ma mut in alta tara. Nu as vrea sa renunt la locul de munca si am inteles ca se poate lucra de la distanta (cunoscut in compania la care lucrez ca si "work from home").
Am aprobare de la manageri ca pot lucra pe o perioada lunga de timp din alta tara. Singura problema cu care ma confrunt in momentul de fata este departamentul de Resurse Umane.

- Conform legii nr 53/2003 se reglementeaza munca la domiciliu in cap IX art 108-110.
- Contractul de munca individual cu firma din Romania nu prevede acest aspect.
- Firma la care lucrez nu este doritoare de a schimbare in acest sens

Exista vreo modalitate prin care se poate produce acesta schimbare?
Daca da, ce ar trebui facut?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:53, 20 Decembrie 2016
Departamentul de Resurse Umane nu are cum sa se opuna deciziei conducerii societatii daca aceasta este de acord cu "munca la domiciliu".

In acest sens, fie se incheie un alt c.i.m. cu munca la domiciliu , fie se incheie un act aditional care sa regementeze aspectele mentionate in Codul Muncii la art.108 si urm.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificarea functiei in cartea de munca broskutza16 broskutza16 Buna ziua, Am cativa colegi care, desi au adus diplome de specializare (licenta in inginerie, economie etc), specializari conform postului de munca, si ... (vezi toată discuția)
Incetare Daliborka Daliborka Buna ziua va rog ma puteti ajuta, avem o filiala in Cluj, se doreste ca o angajata de acolo sa fie transferata la o alta firma dar care nu are filiala in Cluj ... (vezi toată discuția)