avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general bon sau chitanta
Discuție deschisă în Contabilitate în general

bon sau chitanta

Pt distribuire de internet este obligatoriu bonul fiscal sau se pot da si facturi cu chitanta?precizez ca avem casa de marcat dar imi convine sa dam facturi pt a avea o evidenta mai clara a achitarii clientilor, si in plus bonurile dupa cateva luni se deterioreaza(se sterg).multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornelia Tulpan , Contabil 19:50, 3 Septembrie 2009
Trebuie sa emiteti bon fiscal, dar evidenta incasarilor nu o tineti dupa bonul fiscal, acela se elibereaza catre clienti. Dumneavoastra ramaneti cu Z-tul zilnic si X-ul periodic(lunar).
Pentru evidenta incasarilor, ideal ar fi sa aveti un soft la casa de marcat. In acest mod, in momentul achitarii se opereaza in fisa clientului.
O alta metoda ar fi ca pe factura dvs.(exemplarul 2) sa treceti nr.bonului fiscal si atunci cand se opereaza in fisa clientului, incasarile din ziua respectiva, trebuie sa fie egale cu valoarea Z-tului.
Emiteti chitanta doar daca aveti agenti, pe care ii trimiteti pe teren pentru incasari.
Intrucat serviciile pe care le efectuati se fac in baza unui contract, emiterea facturii este obligatorie.
Ultima modificare: Joi, 3 Septembrie 2009
Cornelia Tulpan, Contabil
:) se practica factura+chitanta la majoritatea firmelor cu acest specific....
:luck:
este exceptata aceasta activitate de la obligatia emiterii de bon fiscal!!! deci folositi chitanta
Desi aceasta activitate este exceptata de la obligatia emiterii bonului fiscal, din practica de zi cu zi, va spun ca daca aveti casa de marcat, asa cum ati precizat, fiscalizata pentru aceasta activitate, organele de control in raza carora functionati o sa fie greu de convins de ce nu ati folosit-o.
Daca vi se pare greu folosirea ei, mergeti si faceti demersurile necesare predarii memoriei fiscale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chitanta persoana fizica ContSters189283 ContSters189283 Buna ziua, as dori sa stiu, daca o persoana juridica, ce detine casa de marcat electronica are voie sa emita chitanta pe persoana fizica atunci cand aceasta ... (vezi toată discuția)
Casa de marcat, nelamurire alina240 alina240 Buna ziua. Am o firma cu obiect de activitate prestari servicii, serviciile sunt prestate si catre persoane juridice si catre persoane fizice. Desigur detin ... (vezi toată discuția)
Casa de marcat inregistrata ambulant...? ContSters271762 ContSters271762 Buna ziua, am o casa de marcat inregistrata pt vanzari ambulant, intrebarea mea este ca daca la punctul de lucru al firmei prestez servicii de inchiriere ... (vezi toată discuția)