Buna seara,
Pentru cele 12 luni necesare lucrate ca sa pot beneficia se indemnizația creștere copil, sunt la limita; mai exact, luna Decembrie lucrez doar din 19, deci am fracțiune de luna. Căutând prin lege, am găsit ART 4 din OUG 11/2010 (neabrogat in Legea 66/2016) care precizează:
"In cele 12 luni lucrate se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri impozabile.
Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri supuse impozitului.
PRIN EXCEPȚIE, se accepta ca de cel mult 3 ori fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decat cel prevazut la alin. (2)."
Întrebarea mea este daca excepția din acest ultim aliniat se aplica in cazul meu, unde as avea nevoie ca aceasta luna parțial lucrata sa mi se considere?
Salariata gravida
mony
Avem o angajata gravida ce o sa nasca la inceputul anului 2011. In cele 12 luni anterioare nasterii a avut 3 zile CFS consecutive. Risca cumva sa nu primeasca ... (vezi toată discuția)