Care sant conditiile ca un com. ex. ales in A.G. de inceput de an sa convoace inainte sa-i expirare mandatul o A.G. pentru alegerea unui nou com. executiv(incl. presedinte)
Cred ca situatia e diferita in cazul convocarii AG de alegeri de inceput de an pt.ca atunci exista motivatia expirarii mandatului.Cat despre mandat acesta se se termina cand se implineste termenul duratei sale stabilite in statut nu cand cand se alege un nou comitet. In cazul prezentat decizia comitetului de a organiza alegeri pentru constituirea unui alt comitet nu se justifica nu are cauza. Este de fapt implicit o renuntare la mandat, Dar daca in aceasta AG nu se constituie un nou comitet, ramane un gol de conducere ? Cine va convoca urmatoarea AG pentru alegerea unui comitet in acest caz?
Eu v-am dat un raspuns principial, teoretic, ca sa zic asa.
Cazurile nu sunt diferite, ci identice.
Daca membrii comitetului, presedintele, din anumite motive, nu mai vor sa desfasoare activitatea, nu pot fi fortati. Situatia este similara unei demisii, iar demisia, dupa cum stim, este un act de vointa individuala care se exprima indiferent de ce vor ceilalti.
Felul in care proprietarii insisi inteleg sa se organizeze, avand ca ghid o lege si niste norme, asta este alta poveste.
Sunt asociatii unde proprietarii "se bat" ca sa ocupe loc in conducerea asociatiei si asociatii in care cu anii nu conduce nimeni, nu verifica nimeni, administratorul administreaza, decide, hotaraste, face-drege si toata lumea e nemultumita, dar nimeni nu misca un deget ca sa puna lucrurile pe fagasul normal.
De la principii la aplicarea lor in practica uneori sunt ani lumina.
Demisii membrii c-ex
elevic
Buna ziua,
In cazul demisiilor a 2 membrii de comitet executiv ,care sunt obligatiile presedintelui ? Convocare AG pentru alegerea altor 2 membrii (sa se ... (vezi toată discuția)