avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Interdictie acces la spatele cladirii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Interdictie acces la spatele cladirii

Buna ziua
Va rog pt ajutor/indrumare in urmatoarea situatie:

Exista o cladire locuita, marginita de 3 vecini, acces la strada, cartier de case, aflata pe un teren ce se plateste concesiune la Primarie; s-au inceput demersurile pt intabulare si cadastru.

In primavara acestui an s-a facut cerere pt bransament gaze, lucrare executata in sept, pana la gardul proprietatii. Pt a 2-a parte a lucrarii, de la contoar/caseta/gard la punctul de consum (centrala), se doreste sa se realizeze prin spatele cladirii, care este cu rol de gard/frontiera, pt ca pe restul distantei exista gard, situat la distanta de 50cm fata de cladire, avand acord verbal de la vecin.

Deschiderile la strada fiind de 10m, in general, vecinii se inteleg intre ei pt a folosi cladirile cu rol de demarcatie, acestia avand acces la propria cladire pt intretinere&diverse oricand.

Surpriza a aparut in momentul cand cei de la gaze au dorit un act facut la notar, prin care vecinul se obliga sa asigure accesul nemijlocit pt verificari la traseul de gaz, care se doreste construit prin spatele casei.
Vecinul suspicios, refuza acest lucru, si spune ca nu mai ofera acces la spatele casei.
Cei de la gaze, nu realizeaza lucrarea decat daca exista gard construit in situatia data.

Incepand procedurile pt cadastrare, aflu ca vecinul are cadastru, dar nu doreste sa arate tarusarea facuta de cadastristul lui.

Ce e de facut in situatia data? Exista reglementari pt astfel de situatii?
Pt cadastrul lui, n-ar fi trebuit sa fie/existe semnaturi de la vecinii care-i are?

Practic el are delimitata frontiera, dar nu doreste s-o materializeze in teren! decat atunci cand vom termina noi cadastrul, acest lucru implicand, realizarea incalzirii cu alte costuri.

ps. traseul de gaz nu se poate executa subteran prin curte, si nici pe fatada (pt aspect).

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: cornel-matei , utilizator 10:03, 29 Decembrie 2016
Crăciun fericit și sărbători cu liniște.
Va rog pt un sfat
Mulțumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gardul vecinului pe terenul meu aresss aresss Salut, Am si eu o \"mica\" problema cu unul dintre vecini. Am achizitionat un teren, si dupa ce am facut masuratorile pt cadastru am realizat ca intre ... (vezi toată discuția)
Respectare conventie prin notariat eelenastan eelenastan Buna ziua, Am semnat o Conventie prin notariat, prin care vecinul meu urma sa construiasca un imobil si sa respecte mai multe puncte prin acel act. Atat in ... (vezi toată discuția)
Divergente proprietate teren Anayllyl Anayllyl Hristos a înviat! Părinții mei au cumpărat în urmă cu 43 de ani o casă cu o curte și o grădină mare. După Revoluție au primit titlu de ... (vezi toată discuția)