avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... respectare Conventie prin notariat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

respectare Conventie prin notariat

Buna ziua,

Am semnat o Conventie prin notariat, prin care vecinul meu urma sa construiasca un imobil si sa respecte mai multe puncte prin acel act.
Atat in timpul constructiei cat si dupa terminarea ei, proprietarul nu a respectat punctele din Conventie, desi a fost rugat sa respecte intelegerea.A declarat verbal ca nu respecta conventia si pe terenul sau face ce doreste.Prin Conventie stabilisem mai multe puncte printre care :
- nu este permis sa faca ferestre sau deschideri in zidul proprietatii construite spre propr. mea.(dist dintre cladire si gard este de 50-60cm)
- spatiul ramas intre imobile(50cm) si constr. ridicata va fi acoperit de catre el.
Cladirea ridicata (D+P+ET+M) depaseste inaltimea de 10m.
Intrucat cladirea ridicata este prea inalta si construita in fata casei mele ( partea de E-S) la o distanta de 2.5m de o ferestra si la 0.60 cm de calcan(costructia mea este in forma de L) , am facut cerere la Primarie pt a mi se elibera copii dupa :
- certificatul de urbanism
- autorizatia de construire
- studiul de insorire, dar primaria nu mi-a eliberat aceste copii si a trimis dosarul la Politia Locala ( Disciplina in constr) iar acesta mai departe catre Pol.Municipala intrucat nu s-au respectat prevederile Autorizatiei in construire.
Aici zace de cateva luni si nu am mai primit niciun raspuns.
Intrebarile mele sunt:

- ce pot face pentru ca acea Conventie sa fie respectata, carei institutii sa ma adresez?
- ce pot face ca Primaria sa-mi elibereze acele copii ( conf.Legii544/2001)?

- Unde sa depun o sesizare, intrucat in spatiul ramas intre imobile(50cm) si la o distanta de 15 cm de fundatia case mele (calcan) s-a introdus o conducta de canalizare pt Wc(4 bai), apa menajera si toata apa de pe casa (scurgere)??
Mentionez ca am sesizat Primaria care a spus ca nu poate sa-l oblige sa respecte Ghidul de proiectare GP106-04, acelasi raspuns si de Disciplina in constructii ce tine de Politia Locala(?????????) Nu se mai respecta legile in tara asta??

Multumesc!


Ultima modificare: Vineri, 9 Septembrie 2016
eelenastan, utilizator
Cel mai recent răspuns: eelenastan , utilizator 16:27, 10 Septembrie 2016
Daca aveti o conventie nerespectata aveti dreptul de a-l da in judecata.
Trebuie sa angajez un avocat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce conditii trebuie sa indeplineasca ridicarea unei constructii, fata de vecini dorelbaiu dorelbaiu Casa mea este o constructie de caramida, parter, tip vagon, avand calcanul pe hotarul cu proprietatea vecina, care este un spital. Aici, spitalul are o fasie ... (vezi toată discuția)
Construire pe teren ingust - front stadal 11ml wai wai Buna ziua, Rog a fi consiliat, daca este posibil, in urmatoarea speta: - sunt in faza cumpararii unui teren cu urmatoarele caracteristici: 300 mp, front ... (vezi toată discuția)
Distanta legala constructie fata de limita proprietate(gard) iancumot iancumot Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu cateva informatii. Vecinii mei au construit o casa la 50 cm fata de gard.casa este pozitionata de-a lungul gardului ... (vezi toată discuția)