avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Distrugere - inundatie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Distrugere - inundatie

Buna seara și serbatori fericite ! Intru in atenția dumneavoastră cu o întrebare simpla ! De ce poliția când este sesizată in urma unei inundații de către un vecin ... încearcă să întoarcă problema , cum ca este vorba de parte civilă ,iar dânșii nu au cum să intervină !? Când articolul 217 din codul penal spune clar , că in cazul unei distrugeri cauzate de terțe persoane se aplica sancțiuni de la 3 luni la 3 ani ! Pe mine din cauza faptului ca poliția nu a vrut nici măcar sa ia o hotărâre , măcar sa se lase cu ceva amenzi ! Stau cu pereții uzi in casă și cu panoul electric stricat ! Pana sa ajung eu in fata instanței ! Omul îmi dărâma toată casa sau cum ?
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 22:02, 27 Decembrie 2016

Sanctiunile privative de libertate pot fi dispuse numai de catre instanta de judecata
Prejudiciile generate de inundatii intre vecini,se pot solutiona amiabil,prin intermediul societatilor de asigurare-daca exista incheiata polita de asigurare facultativa a locuintei care sa acopere si riscul de inundatie si ca ultima varianta instanta de judecata

@Negumereanu, fie ca ia, fie ca nu ia o "hotarare", politia trebuia sa primeasca plangerea, sa o inregistreze si sa o solutioneze. Este adevarat ca in 99% dintre cazuri rezolvarea problemei tine de instanta de judecata civila, insa 99% nu insemna 100%, astfel incat pana sa va trimita catre instanta civila, politia ar fi trebuit sa vada care este problema, daca este vorba despre infractiunea de distrugere sau nu, care sunt faptele si imprejurarile si sa incheie un proces verbal cu privire la cele constatate la fata locului. Din pacate realitatea este maro, si astfel de situatii in care politia nu se implica, pot duce la fapte grave, care ulterior cad tot in sarcina politiei, pentru ca anterior nu s-au implicat in solutionarea preventiva.

Deci, daca nu ati facut o reclamatie in scris catre politie, faceti acum una, in care specificati starea de degradare si caracterul urgent al masurii care trebuie dispusa. Totodata, faceti poze, chemati reprezentantii asociatiei de proprietari sa constate cele petrecute si sa intocmeasca un proces verbal. In plus, si foarte important, depuneti o cerere de asigurare de dovezi, catre presedintele judecatoriei in circumscriptia careia se afla obiectul constatarii, bunul imobil in cazul dvs. Legal, cererea dvs trebuie solutionata de urgenta, prin desemnarea unui expert care sa constate cele reclamate de dvs. Apoi, il dati in judecata pe vecinul respectiv. Acesta este traseul! (este adevarat, daca ati fi avut o asigurare pentru locuinta, v-ar fi fost de ajutor).
Ultima modificare: Luni, 26 Decembrie 2016
trandafir2, moderator
Ce sa cautati la politie cu o inundatie? E un litigiu civil, nu penal. Poate daca dovediti ca a facut-o intentionat si doreste sa va distruga in mod premeditat apartamentul si si atunci tot nu s-ar continua urmarirea penala. Deci ori cadeti la invoiala, ori deschideti proces in civil si urmeaza bani, timp si nervi, dar la final recuperati totul de la vinovat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inundat fortat ! bfun bfun De 10 ani locuinta mea este inundata in mod frecvent atunci cand sunt ploi sau ninsori abundente, datorita unui vecin care imi foloseste acoperisiul casei pe ... (vezi toată discuția)
Despagubire inundatie dana_leea dana_leea Cu ceva timp in urma am avut inundatie.A curs ceva apa la vecinul de sub mine, care a fost despagubit in baza politei de asigurare. Firma de asigurare vrea sa ... (vezi toată discuția)
Garsonieră inundată constant de peste un an. ce pot face? e complet distrusă, cu pereții negri de mucegai iar eu sunt absolut disperată și îngrozită că nimănui nu-i pasă Macha Macha Vecina de deasupra are probleme la scurgerile de la baie ( cada, chiuveta) si inunda garsoniera noastra de mai bine de un an de zile. Garsoniera este in ... (vezi toată discuția)