avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Abandon de familie?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Abandon de familie?

Buna seara. In cazul in care sotul se muta de acasa deoarece doreste divortul si sotia este impotriva se numeste abandon? Situatia implica un minor. Acesta va participa la cheltuieli ale casei si copilului. Il va afecta la divort?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:35, 27 Decembrie 2016
Nu, fiecare are dreptul sa locuiasca unde doreste, doar daca nu plateste pensie de intretinere poate fi acuzat de abandon de familie (sa aveti grija sa aveti chitanta sau mandat postal pt suma pentru a dovedi ca ati platit).
Inca nu sunt divortati ca sa plateasca o pensie alimentara copilului.
Divortati sau nu, ambii parinti datoreaza intretinere copilului. Cel ce pleaca o poate face de bunavoie sau obligat de instanta.
Copilul mananca si pana la divort.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie alimentara levi2010 levi2010 Buna ziua .Ma numesc ANDREI BOCA K,sunt din Cluj.mentionez ca sunt divortat si am un aiat in varsta de 16 ani,fiin in grija parintilor sotului,eu nefiind ... (vezi toată discuția)
Abandon de familie, implicatii ContSters93450 ContSters93450 Buna ziua, fratele meu a parasit domiciliul conjugal, mutandu-se la parinti (intentioneaza sa divorteze), intrucat, de ani de zile, relatia cu sotia sa nu mai ... (vezi toată discuția)
Divort si incredintare minori cristina888 cristina888 Buna seara. Verisoara mea D., domiciliata in orasul G. vrea sa divorteze de sotul ei. (motive: neintelegere, infideliatate). Mentionez ca exista 2 copii ... (vezi toată discuția)