avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... OG nr. 40/2015 privind modificarea OUG nr. 9/2013
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

OG nr. 40/2015 privind modificarea OUG nr. 9/2013

Buna ziua. Conform OG nr. 40/2015 privind modificarea OUG nr. 9/2013 am depus la ANAF cererea tip de restituire a taxei de poluare pentru autovehicule. Eu am solicitat conform.cererii tip din cele cinci restituiri punctul "2.(X) taxa pe poluare pentru autovehicule, actualizata cu indicele preturilor de consum, precum si dobanzile calculate pana la data platii integrale." Cererea a fost aprobata, in sensul ca voi primi suma achitata esalonat pe cinci ani in rate egale, fara ca suma de restituit sa fie "actualizata cu indicele preturilor de consum, precum si dobanzile calculate pana la data platii integrale" adica primesc doar suma achitata cu chitanta in momentul inmatricularii masinii. Va rog sa ma lamuriti daca am dreotul la dabanda sau nu. Daca da cum trebuie sa procedez. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 07:47, 29 Decembrie 2016
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti dreptul si la dobanda legala in materie fiscala .
Aceasta trebuie sa fie evidentiata in graficul de esalonare .
Daca nu este trecuta cereti lamuriri la Administratia Financiara responsabila cu restituirea, se mai intampla si greseli, neintentionate .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa de mediu SimonaGologan SimonaGologan Buna seara Am recuperat taxa de mediu platita in noiembrie 2008, in octombrie 2013, anul trecut in februarie am data in judecata Administratia Financiara ... (vezi toată discuția)
Procedura de restituire a vechii taxe auto alentin alentin Am inmatriculat in 2009 un Opel Vectra vechi cu euro2 adus din Germania. Am platit la trezorerie 700 euro (in lei) taxa pentru inmatriculare. Nu mai detin ... (vezi toată discuția)
Restituire dobanda taxa auto Emran99 Emran99 Am castigat prin hotarere judecatoreasca restituirea taxei+cheltuieli de judecata precum si a dobanzii.In momentul inaintarii dosarului catre ANAF,mi s\'a dat ... (vezi toată discuția)