avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cal accidentat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cal accidentat

buna ziua,am avut un cal pe care il tineam in grajdiul proprietatii mele si intr-o seara a disparut din grajd.nu imi pot da seama daca cineva a intrat si i-a dat drumul sau calul a iesit singur,dar eu l-am cautat a doua zi fara sa anunt politia.un taximetrist a accidentat calul care mergea pe marginea drumului venind din sens opus si a fost despicat in doua de partea dreapta a masinii in locul pasagerului,taxiul circuland noaptea in zona rurala cu viteza mare.deocamdata nu stiu cine se face vinovat si cum trebuie sa procedez?multumesc
Cel mai recent răspuns: mottofreee , utilizator 01:20, 30 Decembrie 2016
Sesizati politia in scris, cu nr. de inregistrare/ data. Masina care a accidentat calul este probabil, serios avariata si soferul trebuie sa se prezinte la politie pentru a obtine adeverinta pentru reparatie.
Calul avea microcip?
Daca animalul a fost accidentat pe drumul publc,dv in calitate de proprietar raspundeti pentru eventualele evenimente rutiere generate de acesta
@ynocennta: toti caii, ca si cainii comunitari, au crotal. asa s-a stabilit prin lege in urma cu cativa ani. politia gaseste proprietarul dupa crotalul din ureche.
@ambrosieiulian: daca cineva elibera cabalina din grajd, pleca cu cal cu tot, iar in momentul impactului, printre victime se numara si hotul cabalinei. probabil l-ati lasat in curte, s-a speriat de ceva si a fugit, ajungand in strada. sunteti bun de plata pentru distrugere prin imprudenta si pentru vatamare corporala din culpa (in cazul in care taximetristul a suferit ceva leziuni in urma accidentului)
@gigipopa: cititi tot textul, nu doar ce vreti dvs. fapta trebuia sesizata in secunda doi de cand a vazut ca cabalina a disparut, nu dupa producerea evenimentului rutier. este tardiv.
Microcip - intradevar ,dar daca este declarat ... Treaba cu cititul e urmatoarea ''...a disparut din grajd..." si daca cineva trebuia sa-i dea drumul ...
Asa trebuie procedat ,cum a indicat gigipopa . Politia vine si investigheaza si ajunge la un rezultat .
Practic ,stapanul animalului ramane fara el iar soferul poate repara masina pe RCA .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier, va rog sa ma ajutati Mmmain Mmmain La trei metri de o intersectie in T, am fost implicat intr-un accident rutier. Circuland regulamentar, am observat un taxi care stationa pe banda de parcare, ... (vezi toată discuția)
Cum pot repara masina cand in fata mi-a iesit un cal MihaDrag MihaDrag baiatul meu a avut un accident acesta constand in faptul ca in fata lui a aparut un cal era ora 22.45 calul a iesit dintr-un sant si nu l-a putut evita .cum ... (vezi toată discuția)
Caine lovit pe autostrada a1, linga sibiu jared jared In seara de 23Dec2017, ma deplasam cu autoturismul proprietate personala pe autostrada A1, pe sensul SEBES-SIBIU, ma aflam in depasire pe banda doi, iar in ... (vezi toată discuția)