avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Caine lovit pe autostrada A1, linga Sibiu
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Caine lovit pe autostrada A1, linga Sibiu

In seara de 23Dec2017, ma deplasam cu autoturismul proprietate personala pe autostrada A1, pe sensul SEBES-SIBIU, ma aflam in depasire pe banda doi, iar in timpul depasirii, mi-a iesit intempestiv in fata masinii, un ciine, de pe axul autostrazii. Nu am mai avut timp sa execut nici o manevra, am lovit in plin cu mijlocul masinii, iar dupa impact, am franat, am iesit pe banda de urgenta a autostrazii, am asigurat masina corespunzator si am apelat 112. La locul incidentului s-a prezentat POLITIA AUTOSTRAZII, s-au intocmit documente justificative. Masina mea, nemaifiind functionala, am transportat-o acasa cu camioneta platforma mobila.
Vreau sa mentionez ca nu am CASCO, iar asiguratorul mi-a spus ca nu ma poate despgubi.
Intrebarea este ce am de facut pentru a recupera paguba, masina fiind acum in reparatii, pe costurile mele?
Ultima modificare: Duminică, 7 Ianuarie 2018
jared, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 10:00, 8 Ianuarie 2018
Cu procesul verbal intocmit de politia autostrazi puteti actiona in instanta administratorul drumului CNAIR pentru obtinerea de despagubiri.

Articolul 122=OUG195
Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului are urmatoarele atributii:
a) ia masuri pentru mentinerea permanenta in stare tehnica buna a drumurilor pe care le administreaza;
b) ia masuri pentru instalarea, aplicarea si intretinerea mijloacelor de semnalizare rutiera, precum si a echipamentelor destinate sigurantei circulatiei pe drumurile din administrarea sa, cu respectarea standardelor in vigoare;
c) autorizeaza efectuarea lucrarilor in zonele de siguranta si protectie a drumurilor din administrarea sa, verifica modul de executare si respectarea termenelor stabilite;


Compania Nationala de Administrare a Ifrastructurii Rutiere SA este o companie de interes strategic national ce functioneaza sub autoritatea Ministerului Transporturilor, pe baza de gestiune economica si autonomie financiara. C.N.A.I.R. S.A. are ca responsabilitati administrarea, exploatarea, întretinerea, modernizarea si dezvoltarea retelei de drumuri nationale si autostrazi de pe teritoriul României.
C.N.A.I.R. S.A are ca principale atributii:
Gestionarea si întretinerea retelei nationale de drumuri si autostrazi;

[ link extern ]
Care ar fi sansele de castig, in cazul deschiderii unei actiuni in instanta? Imi puteti recomanda un avocat din Sibiu, care ar fi interesat si m-ar putea ajuta? Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 7 Ianuarie 2018
jared, utilizator
Sansele de castig sunt mari, depinde si cum sunt administrate probele si sustinuta actiunea de catre un avocat. Cheltuielile de judecata le recuperati in instanta, numai sa le cereti.

Cautati un avocat in lista consultantilor din meniu.

www.avocatnet.ro/Consultanti...
La momentul cercetarii circumstantelor producerii evenimentului au fost ridicate probe care sa conduca la identificarea animalului,respectiv a stapanului acestuia ?
Politia avea obligatia si detine baza tehnica de verificare microcip si avea obligatia sa consemneze in procesul verbal date relevante despre existenta microcipului
ynocentta a scris:

La momentul cercetarii circumstantelor producerii evenimentului au fost ridicate probe care sa conduca la identificarea animalului,respectiv a stapanului acestuia ?
Politia avea obligatia si detine baza tehnica de verificare microcip si avea obligatia sa consemneze in procesul verbal date relevante despre existenta microcipului


Buna seara,
Politia autostrazii nu a luat nici in fel de probe, doar mi-a intocmit autorizatia de reparatie, iar eu am dat o declaratie despre incident
Ultima modificare: Duminică, 7 Ianuarie 2018
jared, utilizator

Alte discuții în legătură

Caine lovit pe autostrada dafe dafe Buna! La data de 26.01.2018, ma intorceam de la Alba Iulia spre Sibiu, pe A1, iar la km 286-287 am lovit un caine de talie mare care a aparut din senin din ... (vezi toată discuția)
Fiind incepator poti conduce pe autostrazi? carmenspata carmenspata BUNA ZIUA.AM OBTINUT PERMISUL DE CONDUCERE ACUM DOUA LUNI,SI AS VREA SA STIU DACA POT CONDUCE PE AUTOSTRAZILE DIN EUROPA..DORESC SA MERG IN GERMANIA CU MASINA ... (vezi toată discuția)
Accident rutier pe autostrada soarelui a2 bogdan_anghelache bogdan_anghelache Buna ziua, as avea nevoie de cateva sfaturi privind urmatoarea problema. Pe 07.06. 2010 am avut un accident pe autostrada A2, am lovit in spate un autoturism ... (vezi toată discuția)