avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi

Joi, 8 mai, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Gravida obligata sa semneze instiintarea desfacerii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Gravida obligata sa semneze instiintarea desfacerii contractului de munca dupa ce a aratat angajatorului adeverinta de la medic

Buna seara.

In familia mea am urmatorul caz: femeia gravida s-a dus la medic, a obtinut adeverinta medicala si s-a prezentat la angajator la resurse umane ca acestia sa-i semneze de luare la cunostiinta. I s-a spus sa se intoarca la birou, dupa care a fost chemata inapoi sa semneze instiintarea intreruperii relatiilor de munca.
A facut reclamatie la ITM Bucuresti, dupa o perioada ITM-ul a informat-o ca reclamatia se muta la ITM Oradea, unde isi avea sediul social firma, la Bucuresti fiind doar punct de lucru. Dupa alte cateva saptamani a venit raspunsul oficial de la ITM Oradea, cum ca ei nu au gasit nici o neregula in cazul acesta si ca singura cale este instanta.
Mentionez ca ea lucra cu contract de munca cu durata nedeterminata si intre data la care a fost eliberata adeverinta medicala si data la care a fost incheiat unilateral contractul de munca au trecut 2-3 zile.

Intrebarea mea este: are vreo sansa sa ajunga in instanta si sa castige?

Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Decembrie 2016
bobby1974, utilizator
Cel mai recent răspuns: bobby1974 , utilizator 17:37, 31 Decembrie 2016
Pe 31 cu (3) e suficienta notificarea pt desfacerea CIM .
Da ,asa trebuie procedat - posta/confirmare si nu te rogi de nimeni sa semneze de luare la cunostinta . Mai departe se poate contesta in justitie cu cele aratate de freeelis ca oricum nu se specifica ca perioda de proba e supusa altor reglementari (cu privire la speta de fata) decat CIM de dupa trecerea periodei de proba .
Discutati problema cu un avocat .
Sunt curios daca acel cineva care a fost instintat si a comunicat mai departe ,de starea de sanatate a angajatei va risca libertatea pt serviciu .
in ce luna este sotia? c.i.m. nu poate fii desfacut pe motiv ca persoana este gravida sau nu. depuneti actiune in instanta impotriva angajatorului si chemati ca parat si ITM Oradea. aveti sanse mari de reusita. spuneti-le in instanta si de target-urile impuse de angajator si neonorabile de catre angajat, cereti ultimul bilant depus de angajator la ANAF, acte de la CAS si de la AJOFM din care sa rezulte ca angajatorul si-a achitat sau nu darile catre stat, iar in caz negativ, in instanta cereti anchetarea firmei si pe aceasta speta.
Art.31 / (3) din legea 53/2003
Pe durata sau la sfârşitul perioadei de probă, contractul individual de muncă poate înceta exclusiv printr-o notificare scrisă, fără preaviz, la iniţiativa oricăreia dintre părţi, fără a fi necesară motivarea acesteia.
Nu e necesara o motivare , parat ITM Oradea de ce? ca nu a gasit in scripte inregistrarea acelui document medical?
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Decembrie 2016
mottofreee, utilizator
smecherul a scris:

in ce luna este sotia? c.i.m. nu poate fii desfacut pe motiv ca persoana este gravida sau nu. depuneti actiune in instanta impotriva angajatorului si chemati ca parat si ITM Oradea. aveti sanse mari de reusita. ....

C.i.m. poate inceta chiar daca o salariata este gravida .. cititi art.60 alin.2 C.mun.

ITM Oradea nu exista in organigrama Inspectiei Muncii si apoi calitate procesuala pasiva nu are niciun ITM intr-o astfel de actiune.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in urma cu ceva timp am fost angajata la o firma , ... dinuc1654@gmail.com dinuc1654@gmail.com Buna ziua, in urma cu ceva timp am fost angajata la o firma , am demisionat iar dupa cateva luni am revenit la aceeasi firma dar eram gravida , ei au acceptat ... (vezi toată discuția)
Sarcina și contractul de munca perioada determinata util.1 util.1 Bună ziua, M-am anagajat recent la o firma și ulterior am aflat ca sunt însărcinată. Contractul l-am semnat în data de 20 decembrie și este ... (vezi toată discuția)
Incetarea cim gravidei in perioada de proba mariapostudor mariapostudor Buna seara!Am o intrebare in legatura cu contractul individual de munca pe perioada determinata Sunt gravida in 9 saptamani.Am lucrat 2 ani fara intrerupere ... (vezi toată discuția)