avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi

Joi, 8 mai, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Gravida obligata sa semneze instiintarea desfacerii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Gravida obligata sa semneze instiintarea desfacerii contractului de munca dupa ce a aratat angajatorului adeverinta de la medic

Buna seara.

In familia mea am urmatorul caz: femeia gravida s-a dus la medic, a obtinut adeverinta medicala si s-a prezentat la angajator la resurse umane ca acestia sa-i semneze de luare la cunostiinta. I s-a spus sa se intoarca la birou, dupa care a fost chemata inapoi sa semneze instiintarea intreruperii relatiilor de munca.
A facut reclamatie la ITM Bucuresti, dupa o perioada ITM-ul a informat-o ca reclamatia se muta la ITM Oradea, unde isi avea sediul social firma, la Bucuresti fiind doar punct de lucru. Dupa alte cateva saptamani a venit raspunsul oficial de la ITM Oradea, cum ca ei nu au gasit nici o neregula in cazul acesta si ca singura cale este instanta.
Mentionez ca ea lucra cu contract de munca cu durata nedeterminata si intre data la care a fost eliberata adeverinta medicala si data la care a fost incheiat unilateral contractul de munca au trecut 2-3 zile.

Intrebarea mea este: are vreo sansa sa ajunga in instanta si sa castige?

Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Decembrie 2016
bobby1974, utilizator
Cel mai recent răspuns: bobby1974 , utilizator 17:37, 31 Decembrie 2016
Au trecut cele 30 de zile, iar de angajat cine credeti ca mai angajeaza o femeie cu burta la gura?

Greseala a fost ca nu a trimis instiintarea prin posta sau fax, pentru ca nu a stiut. Iar legal, necunostiinta nu e o scuza.

Va multumesc la toti pentru feedback.

Un An Nou cu toate dorintele implinite!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in urma cu ceva timp am fost angajata la o firma , ... dinuc1654@gmail.com dinuc1654@gmail.com Buna ziua, in urma cu ceva timp am fost angajata la o firma , am demisionat iar dupa cateva luni am revenit la aceeasi firma dar eram gravida , ei au acceptat ... (vezi toată discuția)
Sarcina și contractul de munca perioada determinata util.1 util.1 Bună ziua, M-am anagajat recent la o firma și ulterior am aflat ca sunt însărcinată. Contractul l-am semnat în data de 20 decembrie și este ... (vezi toată discuția)
Incetarea cim gravidei in perioada de proba mariapostudor mariapostudor Buna seara!Am o intrebare in legatura cu contractul individual de munca pe perioada determinata Sunt gravida in 9 saptamani.Am lucrat 2 ani fara intrerupere ... (vezi toată discuția)