avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Va rog sa imi spuneti cum se executa silit patrea mea dintr-un apatrament primit mostenire. Mostenitori mai sunt mama si sora mea. Se scoate la licitatie doar partea ce imi revine mie adica 3/8 cota parte sau tot ? Mentionez faptul ca doar partea mea nu acopera prejudiciul? Pot fi executate silit si mama si sora mea?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:31, 30 Decembrie 2016
Executarea silita se poate face numai daca se face si un partaj pentru a se identifica partea dvs din acel bun.
Numai acea parte poate fi urmarita.
Si daca se scoate la licitatie cine cumpara doar partea mea ?
Poate fi cumparata de catre unul dintre comostenitori.
Multumesc
Nu e nevoie de partaj pt ca aveti o cota determinata. Cota dvs poate fi cumparata de oricine, de coproprietari sau de oricare alta persoana.

Alte discuții în legătură

Executare silita parte din coproprietate joy24 joy24 Exista urmatoarea situatie: tatal moare si casa este impartita la succesiune intre vaduva si cei 2 copii. Unul dintre cei doi mostenitori a avut un imprumut ... (vezi toată discuția)
Cui ii revine casa Justitiarul711 Justitiarul711 O persoana gireaza cu casa un imprumut la banca . Achita din datorie o suma considerabila dupa care cand ajunge la suma de 17.000 lei pleaca in strainatate si ... (vezi toată discuția)
Cota parte 5/8 executare silita. cum se poate vinde de catre adjudecatar? Florin-Marius Florin-Marius Buna ziua! Am si eu urmatoarea speta: S-a scos la licitatie (executare silita) cota parte de 5/8 dintr-un imobil. O persoana castiga la licitatie aceasta ... (vezi toată discuția)