avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Concubina, drepturi de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Concubina, drepturi de proprietate

Con ubina are dreptul la proprietare
Cel mai recent răspuns: Miichel , utilizator 16:11, 23 Ianuarie 2017
Concubina are aceleasi drepturi ca orice vecin, adica nici unul. Puteti merge la banca si cere extras de cont (pe baza certificatului de mostenitor) si daca a ridicat banii dupa deces se numeste furt. Daca o prindeti cu asa ceva cred ca se va evacua singura si imediat, altfel risca chiar si puscaria. De siguranta pozati si casa de bani sparta - cati isi sparg propria casa de bani?
Ultima modificare: Miercuri, 18 Ianuarie 2017
GermanAlex, utilizator
GermanAlex a scris:

Puteti merge la banca si cere extras de cont (pe baza certificatului de mostenitor) si daca a ridicat banii dupa deces se numeste furt.

Banca nu eliberează extras de cont decât titularului și împuternicitului.
Împuternicitul are dreptul să ridice banii de la bancă după decesul titularului, conform contractului încheiat între bancă și client.
Cat timp traia proprietarul, imputernicitul avea dreptul de a scoate banii. Dupa moartea proprietarului de cont doar mostenitorii au drept asupra banilor conform cu cota fiecaruia. Drepturile împuternicitului sunt valabile doar pe durata vieţii titularului. Cautati pe net speta. Dupa cum am mai spus pe baza certificatului de mostenitor se cere de la banca extras de cont si se procedeaza ca atare.
Ultima modificare: Joi, 19 Ianuarie 2017
GermanAlex, utilizator
Va multumesc.
Acum este prea tarziu pentru a poza seiful nu avem cheie de la apartament si nu ne-am gandit sa pozam si seiful ,am pozat numai camerele.Noi nu avem acces in apartamament .Am fost acolo numai cand am luat hainele pentru a-l putea scoate din spital .Nu avrut sa ne mai lasa sa intram.
Am fost la gaz si curent si am reziliat contractele nu mai are acum nici curent si nici gaz , la intretinere am achitat datoriile pe 2 luni acolo figura o persoana am cerut si am primit o adeverinta din care rezulta ca din septembrie 2016 figura o persoana.Avem si o inregistare pe telefon din are reiese ca tatalui meu ia fost rusine sa spuna ca sta singur ,s-a intilnit cu doamna de la intretinere in august si asa a scoso de la taxe numai in septembri.
Noi mai steptam putin poate va pleca daca nu are utilitati. Nu este prea placut prin instanta .......dar, daca nu avem incotro o vom face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire oli86 oli86 dupa cum am spus in intrebarea alta intrebare, tatal meu decedat in urma cu 3 ani. Acum am aflat ca el a avut un depozit cu o suma considerabila in banca, dar ... (vezi toată discuția)
Mostenire oli86 oli86 buna seara. ce as putea face in cazul meu in care tatal meu decedat in urma cu 2 ani, a avut un depozit bancar in valoare de 170 milioane lei vechi, avand ... (vezi toată discuția)
Limitele imputernicitului pe cont RazvanIlie RazvanIlie Tata a decedat in vara anului trecut. A avut un cont in banca si un imputernicit din afara familiei.In ultimele luni de viata, fiind foarte bolnav, ... (vezi toată discuția)