avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acordare diurna salariat detasat la 80 km distanta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acordare diurna salariat detasat la 80 km distanta

Buna ziua
Cum trebuie procedat pentru a putea acorda unui salariat diurna daca este detasat la o distanta de 80 km fata de sediul firmei?Ce suma pot sa ii ofer ca diurna ca sa o pot deconta fara documente justificative?Cum se face decontare,in baza la ce?
Cazare in ce plafon se poate deconta maxim cu factura?
Mu;tumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:13, 30 Decembrie 2016
1. Valoarea maxima pentru o diurna neimpozabila in cazul salariatilor din privat este din 27 ianuarie 2015 de 42,5 lei pe zi (adica 2,5 x 17 lei adica diurna zilnica pentru bugetari).

Decontarea se face in baza deciziei de detasare.

2. HG 1860/2006 - aplicabila sectorului bugetar si recomnadata sectorului privat
art.26
(1) Persoana trimisă în delegare într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 50 km de localitatea în care îşi are locul permanent de muncă şi în care nu se poate înapoia la sfârşitul zilei de lucru are dreptul la decontarea cheltuielilor de cazare efectuate, pe baza documentelor justificative, în cazul cazării în structurile de primire turistice, pentru o cameră cu pat individual sau, în cazul în care unitatea nu dispune de o astfel de cameră, pentru o cameră cu două paturi, a căror clasificare este de maximum 3 stele sau flori.

(2) În cazul în care cazarea s-a făcut într-o structură de primire turistică de confort superior celei de 3 stele, se decontează numai 50% din tariful de cazare perceput.

art.28
În situaţia în care personalul aflat în delegare nu se cazează în condiţiile prevăzute la art. 26, cheltuielile de cazare se compensează prin plata, pentru fiecare noapte, a sumei de 45 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli cazare soferi cursa lunga alcibiade alcibiade Buna seara, Un sofer de tir solicita in instanta cheltuieli de cazare conform art. 26 din HOTÃRÂRE nr. 1860 din 21 decembrie 2006 privind drepturile şi ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate cazare fara document ioanaep ioanaep buna ziua, Stie cineva care este suma deductibila a cazarii fara document pentru un angajat care este detasat in alta localitate? Care ar fi conditiile ... (vezi toată discuția)
Valoare diurna legala Medu Medu As dori sa stiu cat este in prezent valoarea diurnei legale. Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)