avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general deductibilitate cazare fara document
Discuție deschisă în Contabilitate în general

deductibilitate cazare fara document

buna ziua,

Stie cineva care este suma deductibila a cazarii fara document pentru un angajat care este detasat in alta localitate? Care ar fi conditiile pentru a o putea deduce?
Poate cineva sa specifice si legea?

Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: ioanaep , utilizator 12:57, 21 Iunie 2011
Pai fara document nu este posibilitatea sa fie introdusa in contabilitate nici o cheltuiala. Dumneavoastra va referiti la faptul ca pana la o anumita valoare e considerata deductibila si ce depaseste nu mai e.
In conditiile in care salariatul nu prezinta documente justificative pentru plata cazarii, nu puteti inregistra sau deduce astfel de cheltuieli. Singura cheltuiala deductibila care poate fi inregistrata in contabilitate este diurna zilnica acordata salariatilor pe timpul detasarii sau al deplasarii.
S-au 75% din plafonul de cazare,daca nu are document justificativ,adica s-a cazat la o persoana fizica.
Conform HG.1860/2006..

Art. 26. - (1) Persoana trimisă în delegare într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 50 km de localitatea în care îşi are locul permanent de muncă şi în care nu se poate înapoia la sfârşitul zilei de lucru are dreptul la decontarea cheltuielilor de cazare efectuate, pe baza documentelor justificative, în cazul cazării în structurile de primire turistice, pentru o cameră cu pat individual sau, în cazul în care unitatea nu dispune de o astfel de cameră, pentru o cameră cu două paturi, a căror clasificare este de maximum 3 stele sau flori.
(2) În cazul în care cazarea s-a făcut într-o structură de primire turistică de confort superior celei de 3 stele, se decontează numai 50% din tariful de cazare perceput.



Art. 28. - În situaţia în care personalul aflat în delegare nu se cazează în condiţiile prevăzute la art. 26, cheltuielile de cazare se compensează prin plata, pentru fiecare noapte, a sumei de 30 lei.


Actualizat la data de 19.12.2008. Include modificările din:
• H.G. nr. 1677/2008 publicată în MOF nr. 857 din 19/12/2008.
avand in vedere faptul ca din 2010 diurna s-a diminuat cu 25% stiti cumva daca este valabila diminuarea si pentru cei 30 lei reprezentand cazarea fara document?

multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valoare diurna legala Medu Medu As dori sa stiu cat este in prezent valoarea diurnei legale. Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Cheltuieli cazare soferi cursa lunga alcibiade alcibiade Buna seara, Un sofer de tir solicita in instanta cheltuieli de cazare conform art. 26 din HOTÃRÂRE nr. 1860 din 21 decembrie 2006 privind drepturile şi ... (vezi toată discuția)
Acordare diurna salariat detasat la 80 km distanta frank09 frank09 Buna ziua Cum trebuie procedat pentru a putea acorda unui salariat diurna daca este detasat la o distanta de 80 km fata de sediul firmei?Ce suma pot sa ii ... (vezi toată discuția)