avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale INFIINTARE SRL-greu cu inceputul
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

INFIINTARE SRL-greu cu inceputul

Buna seara,

vreau sa-mi fac un SRL cu domeniul principal de activitate: personalizare si decoratiuni pe obiecte din sticla si pe textile.Pe langa acestea vreau sa produc si sa vand accesorii pentru festivitati de orice natura.Am cateva intrebari la care as dori sa-mi raspundeti:
1.Pot sa le fac pe toate in aceeasi firma?
2.Sediul social si punctul de lucru il voi avea pentru inceput in apartamentul in care locuiesc:cum procedez cu utilitatile ca sa fiu in ordine din punct de vedere legal?
3.Pot avea siguranta ca obtin toate avizele de functionare:mediu,pompieri etc?
4.Pot vinde produsele si pe un magazin on line sau trebuie ceva separat?
Sper din suflet sa-mi raspundeti la aceste intrebari care ma framanta.Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Elena Iorga , Avocat 18:17, 7 Septembrie 2009
1. da
2. impartiti cheltuielile in functie de spatiul folosit pentru firma.
3. asta depinde de specificul activitatii. la deschiderea firmei se da un aviz de principiu urmand ca in functie de activitatea desfasurata sa aplicati pt fiecare autorizatie in parte
4. nu exista o regula. atentie insa... vanzarea constituie un obiect de activitate separat si trebuie trecut ca atare in actele firmei.
succes
puteti vinde produsele on line, trebuie doar sa-l treceti ca obiect de activitate asa cum ati fost deja sfatuit in actul constitutiv.
1 . puteti sa le includeti pe toate in aveeasi firma
2. in privinta sediului social , specificati in contractul de comodat pe care-l faceti la cheltuieli faptul ca toate cheltuielile cu :apa,gaz,curent, gunoi,intretinere etc - vor fi suportate de sc....srl
3 siguranta de a obtine avize este o chestiune subiectiva si tine strict de autoritatile care le emit (de regula nu se intampina probleme in obtinerea avizelor)
4. da,se pot vinde on-line cat si intr-un magazin specializat..
pentru utitlitati veti incheia un contract de comodat cu titlu gratuit pentru o camera din apartament
av. Iorga

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare firma esa75 esa75 Vreau sa infiintez o firma pentru un magazin on-line, care la randul lui isi va desfasura activitatea si intr-un marketplace on-line. Voi vinde diverse ... (vezi toată discuția)
Vânzare produse handmade ionelbaciu87 ionelbaciu87 Vrem sa confectionam decoratiuni hand-made si lumanari decorative de sezon cu scopul de a le vinde la targurile de specialitate,stradal si/sau pe internet. ... (vezi toată discuția)
Sediu social cu activitate Dyana75 Dyana75 Buna ziua, Pentru un magazin online, as dori sa stiu daca este obligatoriu sau recomandat sa declar sediu social cu activitate, date fiind ... (vezi toată discuția)