avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare firma

Vreau sa infiintez o firma pentru un magazin on-line, care la randul lui isi va desfasura activitatea si intr-un marketplace on-line.
Voi vinde diverse produse(nu doresc sa mentionez categoria).

1. Ce m-ar avantaja mai mult? Un PFA sau un SRL?
Nu ma intereseaza forma DEBUTANT pentru ca ma limiteaza foarte mult.
2. Am nevoie de vreo firma de audit financiar?
3. Firma va fi cu asociat unic.
4. Cum se pot scoate dividendele din firma, pentru SRL?
5. La ce perioada de timp si in proportie de cat la % se scot didvidendele?
6.Am o masina persoanala care este pe CMI pentru amortizare, vreau sa fac contract de comodat pentru a-mi reduce niste cheltuieli, a putea scoate niste bani din firma cu alte cuvinte. Masina este foarte putin folosita in interes de CMI, restul ca masina personala. Motorina se deduce 50%, pentru ca este PFA, la fel si alte consumabile, mai putin reparatiile. Firma pe care o infiintez necesita deplasari. In noiembrie 2017 masina va fi scoasa de pe CMI si o voi trece pe firma asta, pentru deducerea de cheltuieli. Eu mi le pot deduce integral? 100%?
7. Pot face contracte la termen cu furnizorii? Sa zicem ca achizitionez niste produse si plata o fac la finele lunii in curs?
8.La PFA, tot ce trece de 2500 lei, ca amortizare, nu se scade dintr-o data? Este valabil si in SRL? Ma refer la telefoane, tablete, reparatii masina, capital fix-cum este trecut in grila PFA.

Astept raspunsuri la obiect! Ma intereseaza cel mai mult partea cu dividendele si scoaterea banilor din firma.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:06, 17 Octombrie 2016
Infiintati un srl. Anul urmator, dupa inchiderea exercitiului financiar precedent si depunerea bilantului anual, veti putea scoate profitul repartizat ca dividende. Puteti repartiza la dividende intreg profitul anului precedent. Se scot max. 10000 in numerar sau fara limita daca ii scoateti transferand din contul bancar al firmei in cel al asociatului.
Da, la contracte cu furnizorii. E o negociere. Acum cred ca nu vreti ca din prima, fara sa va cunoasca, orice furnizor sa va dea cu plata la termen. Primele livrari vor fi cu plata pe loc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract comodat masina ipm75 ipm75 Buna ziua, Am un SRL nou infiintat si m-ar interesa un raspuns la urmatoarea problema, dpdv legal. Mama mea, detine printr-un CMI un autoturism cumparat ... (vezi toată discuția)
Microintreprindere 2016 - cheltuieli fara legatura cu activitatea firmei adrianppa adrianppa Buna ziua, Am un PFA si incepand cu luna aceasta vreau sa infiintez o microintreprindere pe care sa mut activitatea. Pe PFA este foarte simplu cu ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa imi scot ceva bani din firma bm2 bm2 Buna ziua, Am inteles ca din punct de vedere fiscal cea mai buna solutie pt mine este sa imi fac o firma sa ma angajez part time in loc sa imi fac PFA. ... (vezi toată discuția)